Adem,havva,lilith

Adem,havva,lilith
  • 4
    0
    0
    0
  •         Kaynaklara göre dünyaya gönderilmemizin tek sebebi yaratılan ilk insan ve tüm insanoğlunun onun soyundan geldiği bilinen Adem'in (Adam), Havva (Eve) ile birlikte yasak elmayı yemesi olmuş. Olay akışını bildiğimiz kadarıyla anlatacak olursak şöyle devam edebiliriz.

            Şeytan, Adem yaratılmadan önce cennette bir melek olarak görevini sürdürüyordu. Nasıl ki insanoğlu yaratıldı; Tanrı şeytandan insana boyun eğmesini istedi; işte o an ilk isyan gerçekleşti ve şeytan sonsuza kadar lanetlenip cennetten kovuldu. 

    yasak elma

     

           

     

    Cennette yaşamını sürdüren yılan ve şeytan bir zamanlar çok yakın arkadaştı. Yılanın o zaman için belirtilen tasvirlerine bakılacak olursa bildiğimiz görünümünden çok uzak; büyük ve ayaklı bir varlık olduğu görülüyor. Bu bilgiyi niçin verdiğimi birazdan anlayacaksınız. Şeytanın cenneten kovulduktan sonra insanın ne kadar aciz olduğunu Tanrı'ya göstermesi için cennete girip onları kandırması yeterli oldu ve bunu yılanın bedenine girerek gerçekleştirdi. Cennet Bahçesindeki Adem ve Havva'nın yanına giderek Tanrı'nın yasakladığı ağaçtaki meyveyi yediklerinde ölümsüzlüğe kavuşacaklarını ve Tanrı'nın bunu istemediği için onları kandırdığını söyledi ve insanoğlu şeytana yenik düştü.

              Bütün bunlar gerçekleştikten sonra Tanrı hepsini ayrı ayrı cezalandırdı. Adem'i dünyaya yolladı, yılanı bilinen haline çevirip cenneten kovdu ve onun insana insanın ona düşman olacağını söyledi, Havva'yı ve ondan doğacak bütün kadınları ise adet ve doğum sancılarıyla cezalandırdı. 

     

    Lilith ve İblis

              İşin Lilith kısmına gelecek olursak kendisi feminizmin sembolü olarak bilinir ve Havva'dan önce yaratılmıştır. Cinsel ilişki sırasında Adem'in buyruklarına itaat etmediği için isyan edip kaçmıştır. Adem duruma çok üzülür ve Tanrı Lilith'e 3 melek yollayıp Adem'in yanına geri dönmesi gerektiğini aksi takdirde doğacak her çocuğunu öldüreceğini söyler ama Lilith kesinlikle kabul etmez ve şeytanla ilişkiye girer. Her doğumunda 100 çocuk doğurur ve Tanrı her çocuğunu öldürür. Lilith bunun üzerine Ademoğlunun bütün çocuklarını öldürmeye yemin eder. Burada çok bilinen bir batıl inanç söz konusu: AL Karısı. Lohusa kadınların ve yeni doğmuş bebeklerin yalnız bırakılmaması gerektiği söylenir. Yani toplumda Al Karısı olarak bilinen inanç aslında Lilith'dir.

     

    Lilith (Al Karısı)


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.