Her Parçası A1 Tadında 10 Yerli Albüm

Her Parçası A1 Tadında 10 Yerli Albüm
  • 0
    0
    2
    0
  • 1. TARKAN - KARMA (2001)

    Tarkan'ın her parçası başlı başlına efsane olan bu albümü, Türk müziğinin kült albümleri arasında yerini alıyor. Aşkın her rengine; acısına tatlısına, pembesine moruna kısacası yer yer hüzün yer yer kahkahasına sahip albümün kaseti herkesin evine girmeyi başarmış bir başyapıt.

     

    2. NAZAN ÖNCEL - GÖÇ (1995)

    Albümde yer alan bütün parçaların söz ve müziği Nazan Öncel'e ait. Bunca işi tek başına yaparak böyle başarılı bir albüme imza atmak kolay iş değil. Dinledikçe göçesi geliyor insanın başka alemlere başka gezegenlere...

     

    3. YAŞAR - DİVANE (1996)

    Akustik müzik tadındaki yüksek enerjili bu albümü, Yaşar'ın vazgeçilmez albümü olarak değerlendirirsek yanılmış olmayız. Albüm, 90'lar müzik listelerinin vazgeçilmez parçalarına sahiplik ediyor.

     

    4. SERTAP ERENER - LAL (1994)

    Albümün en çarpıcı özelliği bütün enstrümanların canlı kayıt edilmiş olmasıdır. Buram buram hüzün kokan parçaları karanlık bir odada dinlediğinizde canlı dinliyormuşcasına hüzünlenebilirsiniz.

     

    5. DUMAN - BELKİ ALIŞMAN LAZIM (2002)

    Bu albümü duymayan, dinlemeyen var mıdır; bilmiyorum! Konsere gitmişcesine insanı kendinden geçirmeyi başaran albüm, Duman'ın en çok ezberlenen parçalarından oluşuyor.

     

    6. ŞEBNEM FERAH - KADIN (1996)

    Şebnem Ferah'ın ilk albümü olan 'Kadın', Şebnem Ferah'ın dahi yerine yenisini koyamadığı bir albüm. Her çıkardığı albümün kıyaslandığı referans noktası misali Türk Rock müziğine yeni nefes getiren; güçlü sesi, güçlü kadını temsil eden efsane bir albüm.

     

    7. FİKRET KIZILOK - ZAMAN ZAMAN (1993)

    Nostalji'nin başka bir boyutu. Enstrümanların efsane uyumu ve Fikret Kızılok'un dinlendirici sesi eşliğinde maziyi anmak isteyenlere her parçasıyla seslenen kocaman bir albüm.

     

    8. SEZEN AKSU - SEN AĞLAMA (1984)

    Ciddi bir Sezen Aksu hayranı olarak bütün albümlerini tavsiye etsem azdır. Ama eğer bir tane seçmem gerekse 'Sen Ağlama' albümünü seçerdim. Bu albümün içinde yok yok. Sevdalar aşklar, isyanlar kavgalar... Bu albümü dinlediğimde içine kapanık yaramaz çocuklar gibi hissederim kendimi.

     

    9. MOR VE ÖTESİ - DÜNYA YALAN SÖYLÜYOR (2004)

    Lise yıllarımın vazgeçilmez müzik grubu Mor ve Ötesi'nin bu albümünü her duyduğumda o yıllara giderim. Heyecanla isyanın karışımı sert bir albüm. Prodüktörlüğünü Pentagram'ın basçısı ve müzik dünyasının ermişlerinden Tarkan Gözübüyük üstleniyor.

     

    10. AŞKIN NUR YENGİ - SEVGİLİYE (1990)

    90'lar müziğinin zenginliklerinden biriside Aşkın Nur Yengi'dir. Arabesk ile Yunan müziğinin karışımı tınıların yer aldığı parçalar insanı duygu seline kaptırıyor. Ayrıca Aşkın Nur Yengi'nin dinlendirici sesi her ortamda dinlenmeye müsait.

     


    Yorumlar (2)
    • Hande Yener-Apayrı nerede? En kötü 2. sırada olmalıydı 😂

      • Listenin başında Yavuz Çetin - Satılık olmalıydı. Hiçbir boş şarkı yok albümde. Bir tane bile yok.

        Yorum Bırakın

        Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.