Gelecek Nesillerin Alternatif Müzik Kraliçesi: Sena Şener

Gelecek Nesillerin Alternatif Müzik Kraliçesi: Sena Şener
  • 3
    1
    1
    1
  •     Bilindiği üzere ülkemizde rock türü müzik icra eden kadın müzisyenlerimizin sayısı parmakların sayısını geçmeyecek kadar az. Rock müzik ülkemizde Özlem Tekin, Şebnem Ferah gibi ünlü ve başarılı kadın sanatçılarımızın öncülüğünde ilerleme kaydetti. Fakat günümüzde bunu devam ettirebilecek pek fazla sanatçımız maalesef ki neredeyse yok denilecek kadar az. 

        Durun bir dakika! Aklımıza bir isim geldi. Evet, Sena Şener! Sena Şener, 19 Eylül 1998 yılında dünyaya gelmiş bir cevher! 22 yaşındaki genç müzisyen müzik kariyerine, yaptığı coverları sosyal medya platformlarında paylaşarak başladı. Yaptığı müziğin hızla yayılması sonucunda, hakettiği değeri de görmeye başladı. Kendine has etkileyici sesi ve yazdığı sözlerle ülkemizdeki birçok sanatçıyı geride bırakıyor diyebiliriz. Biraz Amy Winehouse biraz Janis Joplin biraz da Shakira'yı andıran sesiyle, ülkemizde değerini bilmemiz gereken bir sanatçı. 

       Profesyonel müzik hayatına, Mahmut Orhan ile yaptığı "Feel" projesiyle başladı. Daha doğrusu isminin duyulmaya başladığı bir yapıt diyebiliriz. Uluslararası bir başarı yakalayan bu tekliyi dinlemediyseniz, sizin için aşağıda paylaştık. 

        Bunun yanısıra kendisi de müzikal hayatında çalışmalarına devam etti ve 2016 yılında "Bak Bana" adlı tekli çalışmasını çıkarttı. Adeta eşsiz sesiyle, kulaklarımızın pasını sildi! Bu şarkısının video klibi YouTube üzerinden yayınlandı ve yaklaşık 8 milyon izlenmeye ulaştı. 

    "Bak bana, bak bana ne zerre kaldı benden sev beni, sev beni istemem başka senden."

        Ardından 2017 yılında "Sevmemeliyiz" adlı teklisini çıkarttı. Yazdığı sözlerle içimize dokunan, altyapısıyla yüreğimizi titreten bir efsane şarkı daha! Bu şarkısı da en çok dinlenilen şarkıları arasında! Spotify üzerinde yaklaşık 23 milyon dinlenme, YouTube üzerinde ise 46 milyon izlenmesi var. Başarıya her geçen gün bir adım daha yaklaşıyor.

    "Ağladığım gece yarısı, insanlığın garip sancısı. Belki de biz öğrenmeliyiz, belki de biz sevmemeliyiz."

        2018 yılında ise ilk stüdyo albümü olan "İnsan Gelir İnsan Geçer" albümünü çıkarttı. İçerisinde "" target="_blank" rel="noopener">Sendin Düşmanım" , "" target="_blank" rel="noopener">İnsan Gelir İnsan Geçer" ve "" target="_blank" rel="noopener">Dostum Değil Uykular" gibi 7 tane daha şarkı bulunuyor. Aynı zamanda "Sevmemeliyiz" adlı şarkısı da bu albümün içerisinde yer alıyor.  Bu albümüyle adeta "Ben de varım! Ben de buradayım!" dedi. Müzikal açıdan eleştirmenlerden tam not alan bu albüm. Sena Şener'in kariyerini pozitif yönde etkiledi. Biz de bu albümü çok seviyoruz!

    "Göğsümdeki fırtınayı bilen yoktur dünyada. Gün ağarır, ben giderim. Dostum değil uykular."

       

        2019 yılında "Ölsem" ve "Her An Gidebilirim" adlı iki adet tekli yayınlandı. Sena Şener her yeni bir tekli çıkarttığında, bu işte ne kadar başarılı olduğunu bizlere bir kez daha göstermiş oluyordu. "Ölsem" adlı teklisi birçok film ve dizide kullanıldı. Şarkı sözleri ve müzikal altyapısı fazlasıyla karamsar olan bu şarkı, birçok insanın beğenisini topladı. Bizce de Sena Şener'in iyi şarkılarından bir tanesi! 

    "Kalbimden nefreti, aklımdan geçmişi, sırtımdan o yükleri al bu gece. Ölsem de gitsem, kalmak ne zor, ah hiçbir şey bilmeden ölsem, ölsem."

        2020 yılındaysa çalışmalarına son hız devam ederek bugüne kadar üç tekli çıkarttı. Bunlar "">Teni Tenime", "">Kapkaranlık Her Günüm" ve son olarak 18 Eylül 2020 tarihinde çıkarttığı en son teklisi "">Affetmem". Son çıkarttığı teklisi olan "Affetmem" ile çok güzel ve sade bir akustik altyapıyla, harikalar yapılacabileceğini biza kanıtlamış oldu. Rock müzik icra etmek için her zaman bateri, elektro gitar gerekmez. Sena Şener'de bize bu şarkısıyla kanıtlamış oldu. 

        Ve son olarak müjde! Sena Şener, dünyaca ünlü "Kadebostany" grubu ile bir düet yaptı. Kayıtlar hazır! Mix-Mastering hazır! Yakın zamanda bu şarkıyı bir video klibiyle duyuracaklarını açıkladı! Geleceğin Alternatif Müzik Kraliçesi ünvanını sonuna kadar hakeden Sena Şener'e dinleyiciler olarak her zaman destek olacağız! 

     


    Yorumlar (1)
    • Sena eşsiz bir yetenek lakin Rock müzik yapacağını sanmıyorum, umarım kendi tercihi değildir ama onu popüler müziğin avuçlarına bırakacaklar, Özlem gibi, Sertap gibi sesini kullanamadığı türlere yelken açacak. Bir tek Şebnem çizgisini bozmadı ve onun gibisi de gelmeyecek, en azından Rock müziğin başına !

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.