Sony, Playstation 5 İçin Yeni Oyun Stüdyoları Alabilir

Sony, Playstation 5 İçin Yeni Oyun Stüdyoları Alabilir
  • 2
    0
    0
    1
  • Sony'nin PlayStation bölümü, PlayStation 5'in geleceğini öngördüğü için daha fazla oyun stüdyosu satın alma olasılığını düşünüyor. Bu yorum, PlayStation başkanı Jim Ryan'dan geldi. Jim Ryan Reuters'a yaptığı açıklamada, şirketin stüdyolarını organik olarak büyütmeyi planladığını söyledi fakat "bu olay şirket içi kapasitemizi seçici M&A (birleşme ve devralmalar) ile destekleyebileceğimiz bir yerde mümkün olabilir" dedi. 

    Aynı röportajda Jim Ryan, şirketin "çok önemli" bir talep gördüğünü ancak bu talebi karşılamak için mağaza raflarından yeterli miktarda stok almayı hedeflediğini söyledi. Lansman gününde PlayStation satın almak isteyen bazı insanların konsol bulamayacaklarının mümkün olduğunu da ekledi.

    Sony, son birkaç yılda bir dizi yüksek profilli satın alma işlemi gerçekleştiren Microsoft ile daha doğrudan rekabet etmeye çalıştığı için satın alma stratejisine bakıyor olabilir. Microsoft, yalnızca 2018'de Ninja Theory, Playground Games, Undead Labs, Compulsion Games, inXile ve Oblivion'u satın aldı. Ardından 2019'da Double Fine stüdyosunu satın aldı ve son olarak tüm ZeniMax/Bethesda'yı kendilerine kattı. Sony, stüdyoları kapmak için biraz daha yavaş ve temkinli hareket etti. En son yüksek profilli satın alma işlemi, 2019 yılında, Ratchet & Clank serisinin ve çok sevilen Spider-Man oyununun arkasındaki stüdyo olan Insomniac'ı satın aldığında gerçekleşti.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.