Gökhan Türkmen İle Yeni Albümü Üzerine Röportaj

Gökhan Türkmen İle Yeni Albümü Üzerine Röportaj
  • 2
    0
    0
    0
  • Uzun yıllar boyunca sıkça radyolarda duyduğumuz, 'Büyük İnsan' ve 'Çatı katı' gibi şarkılarla adından sıkça söz ettiren Gökhan Türkmen ile yeni albümü 'Romantik' üzerine keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. İyi okumalar!

     

    1. Öncelikle merhaba. Müziğinize gün geçtikçe yenilikler katarak alternatif soundlara imza atıyorsunuz. Farklı soundları çalışarak rutinden çıkmak herkesin cesaret edebileceği bir adım değil. Bir müzisyenin müzikal dönüşümünün kaynağı nedir sizce?

    - Teşekkür ederim. Yeniliğe açık olmak en önemli noktalardan biri sanırım. Gerek sound, gerek müzik piyasası, gerekse enstrüman konusunda globalde gelişmeleri takip etmek ve aslında geçmişi günümüzle sentezlemek. Hem müziği, hem anlayışı yeri geldiğinde harmanlamak. Bunların hepsinin dönüşümü sağladığına inanıyorum. Tabi bunları görmek ve uygulamak için zihninizi açık tutmalı ve gelişime açık olmalısınız.

     

    2. Bir süredir devam eden bir salgın sürecindeyiz. Birçok konuda olduğu gibi müzik piyasası da bundan olumsuz etkilendi. Bu süreç sizin için nasıldı?

    - Üzücü bir süreç geçirdik ve hala geçiyoruz. Yalnızca bizde değil, tüm dünyada bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Biz pandemi sürecinin başından bu yana ürettik. Hep ürettik. Her ay bir parça yayınladık. Çok keyif aldığım dijital konserlerle yüzbinlerce müzikseverle buluştuk. Sosyal sorumluluk projeleri yaptık. Albümü tamamladık. Bu zor süreçte birlik olduk.

    3. Her gün yeni bir müzisyen, yeni bir şarkı çıkıyor. Dijital hayat sayesinde her gün global olarak yeni müziğe ulaşabiliyoruz. Sizce bu ulaşılabilirlik ve sürekli yenilikler fayda sağlıyor mu? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

    - Tabii fayda sağlıyor. Artık herkes elindeki yetiyle yapabildiği güzel kayıtları herkese ulaştırabiliyorlar. Aslında kendi kapasitelerini ve yeteneklerini de test etmiş ve farkına varmış oluyorlar. İşi basitleştiren kötü müzik dinleyen insanlar bence. İyi müzik dinlemek, iyi müziği bulmak, kaliteli, emek verilen işle ilgilenmek de çok önemli. O yüzden iyi dinleyiciye de ihtiyaç olunan bir dönemdeyiz. Onun dışında üretimin olması kötü bir şey değil hiçbir zaman da olamaz.

     

    4. Geçtiğimiz yıldan bu yana durmaksızın ürettiğiniz ve her ay yayınladığınız parçalar oldukça ses getirdi.  Şimdi ise Sessiz ve En Baştan albümlerinden sonra Romantik Albümü ile tekrar karşımızdasınız, Romantik’te farklı olan nedir?

    - Romantik albümü aslında gerçekten romantik bir albüm. Burada farklılık yaratan en önemli unsur; dingin albümün altında coşkunluğun olması. Duyguları dışa vurduğumuz, müzikle içten geleni taşırdığımız romantizmin özünü veren bir albüm. Romantik deyince yalnızca üzgün, depresif, özlemin ya da mutlu bir aşkın konu olduğunu düşünmek eksik olur, aynı zamanda coşku, acı, neşeli yani her duygu motifini de dahil edebiliriz. Duyguya daha yüksek ve çeşitli değerlerle bakabileceğimiz bir albüm. 

    5. “Derdim”, albümün çıkış parçası oldu. Derdim’dan bahseder misiniz?

    - Sözü müziği bana ait olan bir şarkı. Sözlerini 2 sene önce eşim Sinem’e yazdığım, müziğini de geçtiğimiz sene yaptığım trafiği farklı olan, hissiyatı kuvvetli, sevdiğim şarkılarımdan biri. Aranjesi sevgili Atıl Aksoy’a ait. Tek gitarla başlayıp yoğun ve tempolu bir orkestrasyonun devam ettiği etkili bir düzenlemesi var. Klibi de Murat Joker çekti. 

    6. Düetler demişken... En son GTR müziğin başarılı müzisyenleri Birkan Nasuhoğlu ve Serkan Emre Çiftçi ile iki düete imza attınız. Müzikal olarak değerlendirildiğinde derin soundlara sahip parçalar. Bu çalışmalar albümde size nasıl bir duygu kattı?

    - Birkan da Serkan da çok değerli ve eşsiz yeteneklere sahip iki dostum. Öyle güzel dostluklar vardır ki her zaman birbirini beslersin hatta yol arkadaşı olursun. İşte böyle değerli insanlar. Müzik bilgileri, yetenekleri bana çok şey katıyor.

    Serkan’la birlikte sahne alıyoruz zaten. Onun yeteneği gerçekten müthiş. Kendisiyle “Romantik” albümünde de birlikte çalıştığımız için çok mutluyum.

    Birkan Nasuhoğlu özel bir adam. Yetenekli, disiplinli, özverili, yaratıcı ve bitmek bilmeyen bir üretkenliği var. Harika bir adam.

    7. Bu albümden sonra Gökhan Türkmen’i neler bekliyor? 2021 planlarınızdan bahseder misiniz?

    - Yeni şarkılar ve yeni projeler üzerine çalışıyoruz. Üretmeye devam edeceğiz ve koşullar nasıl olursa biz de ayak uydurup uygulamaya geçeceğiz. Sağlığımız olduğu sürece her şeyi zamanı geldiğinde sırasıyla yaparız.

    8. Müzik kariyerinizde ‘kırılma noktası’ olarak gördüğünüz bir olay var mı?

    - Bence Çatı Katı şarkısı! benim yapmak istediklerimi, nasıl bir müzisyen kimliğine az çok yakın olduğumu gösterdiğim ve sevenlerimin de gördüğü bir şarkı olduğunu düşünüyorum. O yüzden de kırılma noktası olarak Çatı Katı özelinde “En Baştan” albümü diyebilirim.

    9. Yakın zamanda bizi yeni konserler bekliyor mu? Duyurmak istedikleriniz var mı?

    - Şu an pandemi nedeniyle hepimizin sağlıklı ve güvende olması önemli. Bu nedenle Aralık konserlerimizi erteledik. Biraz daha sabredeceğiz. En yakın zamanda güvenli ve sağlıklı bir araya gelerek hem müzik yapacağız, hem paylaşacağız. Anlayacağınız bir ağızdan şarkılarımızı en yakın zamanda söyleyeceğiz.

    10. Röportajımızın sonuna gelirken, sizin film ve kitaba düşkünlüğünüzü biliyoruz. Okuyucularımıza izleyebilecekleri 1 film ve dinleyebilecekleri 1 albüm önerebilir misiniz?

    • Kitap: Mark Menson Her şey Boktan
    • Film: Roman J. Israel, Esq.

     

     

    Sevgili Gökhan Türkmen'e röportaj için teşekkürlerimi iletiyorum. Ulaşmak isterseniz aşağıdaki linklerden sanatçının sosyal medya hesaplarına ulaşabilirsiniz.

     

    Spotify

    YouTube

    Twitter

    Instagram

    Facebook


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.