Genç Yetenek Batuhan Kordel İle Röportaj

Genç Yetenek Batuhan Kordel İle Röportaj
  • 3
    0
    0
    0
  • 'Sıcak Şarap' ve 'Dönme' şarkılarıyla listelerimize hızlı giriş yapan, son dönemin yükselen genç yıldızlarından Batuhan Kordel ile röportaj gerçekleştirdik, iyi okumalar!

    Öncelikle merhaba. Bize biraz kendinden, müzik geçmişinden bahsedebilir misin?

    - Selamlar. 19 Şubat 1997 İstanbul doğumluyum. Bir yaşında ailemin işleri dolayısıyla Yalova’ya anneannemle dedemin yanına geçtim. Yaklaşık 7 sene kalabalık bir evde büyüdüm ve 8 yaşında İstanbul’a geri döndüm. Müzikle tanışmam da o senelere denk gelir. Zaten sokakta oyun oynamak yerine Yalın ve Tarkan albümlerini ezberlemeye çalışan bir çocuktum. Bir akrabamızın orguyla oynarken ailem bir şeyler çalabildiğimi fark etti ve o zamandan beri beni müziğe yakın tutmaya çalıştılar. Ortaokulda kendi kendime şarkı söylerken insanlardan güzel yorumlar almaya başlamıştım. Ama tabi o yaşlarda özgüven pek olmuyor. Liseye geçerken de ailem uzun süren ısrarlarım sonucu ilk gitarımı aldı. Günde 10 saat gitar çalıyordum. Onlar için nasıl zor bir durum olduğunu yeni yeni fark ediyorum. Okul gruplarında çaldım. Sonra kendi kendime sesimi tekrardan keşfettim. Youtube’a ilk coverımı sanırım 6-7 sene önce attım. Tabi onları şu anda kimse bulamaz. Dinleyince ne kadar kötü söylediğimi fark edip kaldırmıştım. Yılda bir iki video yükleyerek müziği hobi olarak devam ettirdim. Çünkü mühendislik okuyordum ve onu bitirmeye uğraşıyordum. Sonra ilk şarkım olan Dönme’yi yayınladım ve yazılan yorumlar beni çok etkiledi. O günden beri yazıyorum ve söylüyorum.

    Müzik sektörüne girişin ve ilerleme sürecin boyunca çevrenin tepkisi/desteği nasıldı?

    - Çok kalabalık bir çevrem yoktu ama arkadaşlarım beni dinlemeyi severdi. Ailem için öncelik okulumdu ama hep yanımda oldular. Herkese teşekkür ediyorum.

    Piyasaya çıkardığın 4 şarkın olsa da genellikle cover ağırlıklı bir geçmişin var. Yakında yeni şarkı ya da albüm çıkarmayı düşünüyor musun? Bizleri yeni neler bekliyor?

    - Uğraşıyoruz. Şu anda “Teşekkür” hariç çıkması planlanan 4 şarkım daha var. Aynı zamanda bir şeyler yazmaya devam ediyorum. Bazen ruhsal olarak dinlenmem gerekiyor ama kafamda cümleler hep dönüyor. 

     

     

    Şarkı yazma sürecin nasıl ilerliyor? Örnek aldığın müzisyenler var mı?

    - Önce bir cümle aklıma geliyor. Beni etkileyen bir cümle olduğunda bu cümleyi defterime yazıp bırakıyorum. Bir süre sonra geri dönüp o şarkıyı bitiriyorum. Şarkı yazmak kolay bir şey ama konu bulmak ve ilk cümleyi yazmak çok zor. Örnek aldığım müzisyenler Damien Rice ve Eddie Vedder. İkisi de hikaye gibi şarkılar yazıyor ve şarkılarını çok seviyorum. 

    Bizi yakında başka bir sanatçıyla iş birliği bekliyor mu? Birlikte çalışmak istediğin sanatçılar hangileri? 

    - Şu anda öyle bir planım yok. Tabi ki çok beğendiğim ve beraber söylemek istediğim sanatçılar var ama isimleri bende kalsın.

    Son zamanlarda müzik sektöründe artan rekabet hakkında ne düşünüyorsun?

    - Müzik artık eski dönemlerdeki gibi değil. Herkes bir şeyler yazıp söyleyip istediği yerde yayınlayabiliyor. Çoğu iyi şarkılar olmasa da kalabalık bir ortam var. Sıyrılmak için güzel şarkılar yazmak gerekiyor ve benim de amacım bu.

    Röportajımızın sonuna yaklaşırken sormak istiyorum, yaşın oldukça genç. Kendini birkaç yıl sonra nerede görüyorsun?

    - Geleceğimi düşünürken içinde hep müzik vardı. Hala da öyle. Önceliğim şehir şehir hatta ülke ülke dolaşıp konserler vermek. Bunu da zaman gösterecek. Olur da şarkı söylemekten uzaklaşırsam yazmaya ve çalmaya devam etmek istiyorum.

    Sence müzik piyasasının başarısız olduğu konular hangisi? 

    - Yavaş yavaş duygu kayboluyor. Eski şarkılarımızda duygular çok daha güzel dile getirilirdi. Şimdiyse çoğu sanatçı yazmak için yazıyor. 30-40 şarkı yazdım diyen sanatçıların en fazla 1-2 güzel şarkısı oluyor. 

    Okurlarımıza pandemi sürecinde dinleyebilecekleri 3 albüm ve izleyebilecekleri 3 film önerebilir misin?

    - Albüm olarak favorilerim “Pearl Jam – Ten”, “Tamino – Amir” ve “Damien Rice – O”. Filmler de müzikle ilgili olsun. “Inside Llewyn Davis”, “Sing Street” ve “Frank”.

     

    Batuhan Kordel'e röportaj için teşekkürlerimi iletiyorum.

    Sanatçının sosyal medya hesaplarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

     

    Spotify

    YouTube

    Twitter

    Instagram

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.