İlk Dinleyişte Sizi Ele Geçirecek Kdrama Şarkıları

İlk Dinleyişte Sizi Ele Geçirecek Kdrama Şarkıları
  • 2
    0
    0
    1
  • Kore dramalarını izleyip bitirsek de, arkalarında oldukça başarılı müzikler bırakıyorlar ve biz her o müzikleri dinlediğimizde, dramayı tekrar izlem işgibi oluyoruz. Hatta dramayı izlemeden müziklerine aşık olduğumuz OST'ler de mevcut. Bu listede sizler için ilk dinleyişte hoşunuza gidecek Kore Drama OST'lerini sıralamak istedim.

     

    1. BTS V-Sweet Night

    Iteawon Class, Kore'de ve dünyada K-Drama severler tarafından oldukça beğenilerek izlenen bir drama oldu. Dramanın içeriği kadar aynı zamanda müzikleri de ses getirdi. Dramanın başrol oyuncusu Park Seo-Joon ile yakın arkadaş olan BTS üyesi Kim Taehyung (V)'ın 13 Mart'ta yayınladığı Sweet Night isimli şarkısı Iteawon Class OST'sinde yer aldı. Şarkının dramaya uyumunun başarısının yanında aynı zamanda Sweet Night, iTunes listesinde Adele'in  parçasını tahtından ederek liste başına da oturdu. Hala iTunes listesinde birinci sırada bulunuyor.

     

     

    2. Gaho-Start

    Bir sonraki şarkı da yine Iteawon Class dramasının müziklerinden. Gaho'nun Start şarkısı aynı zamanda bu sene uzak doğuda 2020'nin en iyi OST adaylarından birisi olarak duyuruldu. Şarkının dinamiği, Iteawon Class'ın içeriğine mükemmel şekilde eşlik ederken, dinleyende oldukça enerji bir duygu uyandırıyor.

     

    3. BTOB-Ambiguous

    Dinlerken dize keyif verecek bir başka şarkı ise yine başrolünde Park Seo Joon'un yer aldığı Fight For My Way dramasından aşina olduğumuz ve oldukça eğlenceli bir şarkı olan  BTOB-Ambiguous. Şarkının tatlı melodisi ve oldukça eğlenceli sözleri dinleyeni tekrar tekrar dinlemeye sevk ediyor.

     

    4. Chanyeol&Punch-Stay

    K-dramaların en çok sevdiği dizilerden birisi olan Goblin, kendisi ile birlikte OST'si ile birlikte de sevenlerinin kalbinde yer etti. Goblin dramasının "Stay" parçası, bu zamana kadar yapılan en başarılı dizi müziklerinden birisi olarak kabul ediliyor. Şarkıyı performanslayanlardan birisi olan Chanyeol, aynı zamanda ünlü K-POP grubu olan EXO'nun üyelerinden birisi. Stay'de de kendisinin rap performansını görüyoruz.

     

    5. Ken- You Are My Girl

    Fated To Love You her ne kadar günümüzde eski bir kdrama olarak kabul edilse de, eminim ki yeri sevenleri tarafından her zaman ayrı bir yerde tutulacaktır. Dramanın kendisi kadar müzikleri de oldukça eğlenceliydi. Bunlardan birisi Ken, My Girl.

     

    6. Punch-Done For Me

    Son olarak, biraz hüzünlü bir şarkıyı listelemek istedim. Aynı zamanda Güney Kore'nin ünlü idollerinden birisi olan IU'nın başrolünde yer aldığı Hotel Del Luna dramasının müziği olan Done For Me, ilk dinleyişte etkisine alan şarkılar arasında.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.