Coldplay: A Head Full Of Dreams İzlemek İçin 5 Neden

Coldplay: A Head Full Of Dreams İzlemek İçin 5 Neden
  • 5
    0
    1
    0
  • Coldplay’in yedinci stüdyo albümü A Head Full of Dreams geçtiğimiz günlerde beş yaşına girdi.Bu yüzden ben de size albümün yayınlanmasına kadar grubun beraber geçirdiği yılların belgeseli olan, Amazon Prime Video’da izleyebileceğiniz Coldplay:A Head Full of Dreams hakkında beş maddelik bir liste hazırladım.

    “1996’da film yapımcısı Mat Whitecross Guy Berryman, Jonny Buckland, Will Champion ve Chris Martin ile tanıştı. Bir yıl sonra onlar Coldplay’i hayata geçirdiler. Mat Whitecross o zamandan beri onları (Coldplay ekibini) filme alıyordu.”

     

     

     

    1.      Efsane Coldplay Müzikleri

    Bu başarılı belgeselde senelerce kalplerimizin baş köşesine yerleşen, zor günlerimizi atlatmamızı sağlayan Coldplay şarkılarını yeniden dinleme, bu şarkıların nasıl hayat bulduğunu görme şansına erişiyoruz. Paradise,Yellow,Viva La Vida,Fix You bu belgeseli izlerken tekrardan dinleme şansını bulacağınız güzel Coldplay şarkılarından sadece birkaçı...

     

    “She said, ‘Oh,oh-oh-oh-oh I know the sun must set to rise.’”

    “Look at the stars/Look how they shine for you/And everything you do/Yeah,they were all yellow...”

    “Lights will guide you home/And ignite your bones/And I will try to fix you”

    “Nobody said it was easy/Oh,it’s such a shame for us to apart/Nobody said it was easy/No one ever said it would be so hard”

     

    2.      Coldplay’le Zaman Yolculuğu

    Coldplay ekibi üyeleri bu belgeselden tam 21 yıl önce bir araya gelmiş. Üniversite zamanlarından beri bir arada olan grup üyelerinin yıllar içinde geçirdiği evreleri ve genç hallerini bu belgeselde görmek insana tarifsiz bir keyif veriyor.

    Guy Berryman: “Bu eski kayıtlara bakarken,hepsinin altında hala hepimizin o günlerde de bugün olduğumuz kişi olduğunu görüyorum.”

     

    3.      Coldplay’in Görünmeyen Ekibi

    Belgeselde Chris Martin’in de dediği gibi Coldplay kendileriyle çalışan mükemmel bir sahne arkası ekibine sahip. Daha önce Coldplay şarkılarını belki bunu bir kere bile düşünmemişken bu belgesel sayesinde sahne arkası ekibi de az da olsa tanımak çok güzeldi.

    Ekibin ilk menajeri Phil Harvey: “(Grup üyeleri için)Birbirimizi o kadar iyi tanıyoruz ki hangi düğmelerimize basmamamız gerektiğini biliyoruz.”

     

    4.      Grubun Zor Zamanları

    2020 hepimiz için zor bir zaman oldu. Hepimiz zor zamanlar geçirirken bize umut olan Coldplay grubunda da hayat her zaman gökkuşağı değildi. Grup üyeleri de kendi içlerinde ve özel hayatlarında zor zamanlar geçirdiler. Coldplay:A Head Full of Dreams belgeselinde de grubun geçirdiği zor zamanlardan bahsediliyor. Ancak grup üyeleri ve genel olarak grubun kendisi bu zor zamanları atlatmış. Belgeselde buna şahit olmak geçirdiğimiz bu zor zamanlarında biteceğine dair bir umut mesajı niteliğinde.

    Jonny Buckland: “Grup olarak (zor)zamanlarımız oldu ancak biz onların üstesinden geldik.”

     

    5.      Muhteşem Konser Görüntüleri

    Coldplay’in müzikleri harika. Bu konuda hepimiz hemfikiriz. Peki ya konserleri? Bu belgeselde size “Keşke orada olsaydım bende!” dedirtecek, ritmi kalbinizde hissettirecek konser görüntüleri fazlasıyla mevcut. Özellikle A Head Full of Dreams turu konser görüntüleri mutlaka görülmesi gereken bir görsel şölen...

    Chris Martin: “Bizim (AHFOD için) umut,sevgi ve birliktelik hakkında; sevdiğimiz ve hoşumuza giden bütün sesleri ve stilleri içeren bir albüm yapmamızın zamanı gelmişti.”

    **Bu yazıda Coldplay:A Head Full of Dreams isimli müzik belgeseli/filmi kaynak olarak kullanılmıştır.**


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.