Sihir, Tarih Ve Bilgi Dolu Bir Macera: The Librarian Serisi

Sihir, Tarih Ve Bilgi Dolu Bir Macera: The Librarian Serisi
  • 1
    0
    0
    0
  • Indiana Jones kadar dikkat çekmemiş, hatta hak ettiği değeri görmemiş diyebileceğimiz bir film serisinden bahsetmek istiyorum. Bilginin her zaman en güçlü savunmamız ve cehaletin en büyük düşmanımız olduğuna vurgu yapan, gizemlerle dolu bir macera serisi: The Librarian. Belki de Türkçe’ye Efsane Avcısı olarak çevrilmes de bu haksızlığın sebebi olabilir. Çünkü The Librarian adında bir film serisini bu şekilde çevirmek şahsen büyük bir saçmalık.

     

    The Librarian serisi üç filmden oluşmakta. Film serisinde her türlü macera, sihir, tarih, efsane ve gizem var. Seri profesyonel bir öğrencinin gerçek hayata atılmaya zorlanmasıyla başlıyor. Baş karakterimiz Flynn Carsen eline geçen bir kütüphane iş davetiyle kütüphanemizle tanışıyor. Bu kütüphane sizi yanıltmasın. Kütüphane bildiğimiz herhangi bir kütüphane gibi değil. İçinde tarihin başından beri yazılan bütün eserler, sihirli objeler, sayısız büyülere kadar her şey saklı. Hatta Merlin izlediyseniz kesin hatırlayacağınız Camelot tarihinin en önemli kılıcı Excalibur bile bu kütüphanede...

    Serinin her bir filmi başka bir macerayı konu alıyor ve Flynn her macerada başka bir bilmeceyi çözüyor. Eğer gizem, bilmece, tarih, efsaneler ilgi alanlarınızsa üç filmden oluşan bu seriyi kesinlikle izlemelisiniz.

    The Librarian:Quest for the Spear (2004)

    IMDb:6.3

    İlk filmimizde Kütüphane ve Flynn Carsen’la tanışıyoruz. Flynn Kütüphaneci olarak seçilir ve hemen arkasından kütüphanedeki tüm dünyanın kaderini değiştirecek bir parça olan -filmlerin ve dizinin sonunda göreceğiniz gibi en ufak önemsiz bir obje bile kötü ellerde tüm dünyanın sonun getirebilir- sihirli bir mızrak çalınır. Kader Mızrağı (Spear of Destiny)’nın kötü ellere geçmemesi için Flynn’in mızrağın diğer parçalarını Amazon Ormanları’nda bulması ve gerekirse mızrağı kütüphaneye getirmesi gerekmektedir.

    The Librarian:Return to King Solomon's Mines (2006)

    IMDb:6.3

    Serinin ikinci filminde aradan iki yıl geçmiştir ve Flynn tek başına görevlere gitmektedir. Flynn Carsen bu seferde kendini İncil’de bahsi geçen Kral Solomon’un madenlerinde bir macerada bulur. Ancak bu macera geçmişiyle ilgili gerçekleri keşfedeceği ve kendisini tanıyacağı bir yolculuğa dönüşür.

    The Librarian:The Curse of the Judas Chalice (2008)

    IMDb:6.5

    Serinin son filminde Flynn Kütüphane için kendi özel hayatından vazgeçmek zorunda kalmış ve bundan aşırı bunalmıştır. Bir tatile çıkmasına karar verilir ancak Flynn’i Kütüphaneci olduğu gerçeği tatilde de yalnız bırakmaz. Zira Kütüphaneci olmak bir seçim değil bir kaderdir. Flynn serinin bu filminde kaderini kabul etmek ve esas olması gereken yeri, Kütüphane’yi, tekrardan öğreniyor.

    Bonus:Film serisinin bitiminden yıllar sonra filmlerden esinlenmiş devamı niteliğinde bir dizi yapıldı. Bu dizide birden fazla kütüphaneci ve her bölüm yine birbirinden farklı maceralar izliyoruz. Ancak gizem, sihir ve macera asla azalmıyor.

    The Librarians (2013-2018)

    IMDb:7.3

    Film serisinin devamı olan bu dizide Flynn’in maceralarının üzerinden zaman geçmiştir. Dizinin başını sizin için mahvetmemek adına burada bahsetmeyeceğimiz bazı olaylar üzerine Kütüphane kaybolur ve gelecekteki Kütüphaneci adaylarından bir grup bir araya gelir. Flynn, Muhafızı ve diğer Kütüphanecilerin her bölümdeki farklı maceralarının yanında Kütüphane’nin sonsuz sayıdaki özelliklerinden birçoğunu yeniden görme şansını bu dizide elde ediyoruz.

    Hafta sonu yeni bir dünyaya açılmak ve evde otururken maceralara katılmak isterseniz bu seriye ve dört sezonluk diziye bir şans vermenizi tavsiye ederim.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.