Immortal Fenyx Rising İncelemesi

Immortal Fenyx Rising İncelemesi
  • 1
    0
    0
    0
  • Immortals Fenyx Rising İncelemesi

    Immortal Fenyx Rising bu senenin merakla beklenen oyunları arasındaydı. Ubisoft’un 2019’da Gods & Monsters adıyla duyurduğu oyun Şubat ayında oyuncularla buluşacaktı ancak oyun daha sonradan Aralık ayına ertelendi. Bu süreçte ise oyunun adında bir değişime gidildi ve Gods & Monsters yerini Immortal Fenyx Rising ismine bıraktı. Bu ad değişiminin arkasında yatan neden ise Monster Energy markasıydı. Yapılan açıklamalara göre şirket Monsters kelimesinin oyunda geçmesini istememiş ve marka ihlali yüzünden bu ismin oyundan kaldırılması isteğini Patent ve Marka ofisine iletmiş. Ubisoft da ardından ismi güncellemek durumunda kalmış çünkü Monster Energy de oyun sektöründe olan bir marka ve isim karışıklığı olmasını istememişler. 

    Sizler için oyunun E3 2019 trailer’ını aşağıya bırakıyorum.

    Immortal Fenyx Rising’de yaklaşık olarak 3-4 saat oynanışın ardından gördüklerimin üzerinden hoşuma giden özellikleri ve beni bazen çileden çıkartan durumları sizlerle paylaşmak istiyorum. Ancak bu durumlardan önce oyunun hikâyesine kısaca bir göz atalım.

    Immortal Fenyx Rising Oyununun Hikâyesi

    Zeus tarafından bir dağın altına hapsedilen Typhon kaçmayı başarıyor ve Olimpos tanrılarından intikamını almak için onları tanrısal özlerinden ayırır ve güçlerini ellerinden alır. Typhon’un tekrar hapise girmesinin yolu ise bir ölümlü tarafından yenilebilmesinden geçer. Fenyx olarak Typhon’u yenmek ve tanrıları kurtarmak için bu hikâyenin içine dalıyoruz. Bu esnada da komik konuşmalar ve tanrılarla olan diyaloglarımız da hikâye temelinde çok güzel bir yere sahip oluyor.

    Immortal Fenyx Rising, oynanış açısından da güzel mekaniklere sahip. Oyundaki combat mekanikleri de benim hoşuma gitti açıkçası. Farklı kombolarla çeşitlendirilmiş bir dövüş mekaniğine sahip olan Immortal Fenyx Rising, eğlenceli ve hoş görünen mekanikleriyle oyuncuları kendine çekmeyi başarıyor. Mekanik kısmında benim tek sevmediğim konu ise stamina. Stamina öyle saçma sapan yerlerde bitiyor ki tırmandığım yerlerin ortasına gelmişken kendimi bir anda yere çakılmış olarak buluyorum. Bu durum bana bazen saç baş yoldurttu açıkçası çünkü durmadan Staminayı kontrol etmek ve ona göre hareket etmek bana yorucu geldi. Bunların dışında oyundaki grafikler gerçekten çok tatlı.

    Immortal Fenyx Rising oyunu 269 TL fiyat etiketiyle Epic Games Store ve Ubisoft Store’da bulunmakta. Oyunun sistem gereksinimleri ise şu şekilde:

    Minimum

    İşlemci: Intel Core i5-2400 / AMD FX-6300

    RAM: 8GB 

    Ekran Kartı: GeForce GTX 660 /AMD R9 280X

    Depolama: 28GB

    İşletim Sistemi: Windows 7 64-bit

    Önerilen

    İşlemci: Intel Core i7-6700 / AMD Ryzen 7 1700

    Bellek: 16GB

    Ekran Kartı: GeForce GTX 1070 / AMD RX Vega 5

    Depolama: 28GB (SSD)

    İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit

    Kısaca, Immortal Fenyx Rising açık dünyası ve mekanikleriyle çok hoş bir oyun. Oyunda kaç saat geçirdiğinizi unutup kendinizi kaptırabilirsiniz. Ben gayet hoş ve akıcı buldum. Her türlü bir şansı hak ediyor!


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.