Taylor Swift, Yeni Albümü Evermore'u Dinleyicileriyle Buluşturdu

Taylor Swift, Yeni Albümü Evermore'u Dinleyicileriyle Buluşturdu
  • 3
    0
    0
    0
  • Taylor Swift, geçtiğimiz Temmuz ayında pandemi döneminde yazdığı, 88 Metascore ile kariyerindeki en olumlu profesyonel eleştirileri alan sekizinci stüdyo albümü Folklore'u herhangi bir promosyon yapmadan, albümün çıkışından saatler önce küçük bir duyuruyla piyasaya sürmüştü. Folklore ile Taylor Swift'in son bir kaç albümdür alışık olduğumuz müzikal tarzında bir değişikliğe gittiğine tanık olmuştuk. Bir çok yıl sonu listesinde yılın en iyi albümleri arasında gösterilen Folklore'un ardından Swift, hızını kesemediğini belirterek Folklore'un kız kardeşi diye tanımladığı evermore'u, aşağıdaki sözlerle duyurmuştu.

    "Mutlulukla söylüyorum ki dokunuzcu stüdyo albümüm, Folklore'un kız kardeşi, bu gece doğu saatiyle gece yarısında çıkacak. İsmi Evermore. İyice anlatmak gerekirse, şarkı yazmayı bırakamadık. Daha şiirsel olarak ifade etmek gerekirse de, folklorik ormanda, kıyıda duruyorduk ve bir sey seçmeliydik: geri dönüp gitmek ya da bu müzik ormanında daha da ilerilere yolculuğa çıkmak. Biz derinlere sapmayı seçtik. 

    Bunu daha önce hiç yapmamıştım. Geçmişte albümlere her zaman bir dönemmiş gibi davranıp, albüm yayınlandıktan sonra diğer albümü planlamaya başlardım. Folklore'da farklı olan bir şey vardı. Onu yaparken yola çıkmaktan ziyade geri dönüyormuşum gibi hissetmiştim.

    Bu hayali ve hayali olmayan hikayelerde bulduğum gerçeklerden kaçış durumunu sevmiştim. Kaybolmuş sevginin düşvari sahnelerini, trajedilerini ve destansı hikayelerini kucaklayıp hayatınızda bulmanızı sevmiştim. Bu yüzden yazmaya devam ettim ve Aaron Dessner, Jack Antonoff, WB ve Justin Vernon ile bu şarkıları yaratmaktan büyük zevk aldım. Aynı zamanda bu müzikal masamızda bu zamanlar bazı yeni (ve uzun vadeli) arkadaşlara kucak açtık.

    Şanslı sayımın tersi olduğu için 13 yaşımdan beri 31 yaşıma girmek için çok heyecanlıydım, bu yüzden bununla size sürpriz yapmak istedim. Doğum günlerimde hepiniz çok şefkatli, destekleyici ve düşünceliydiniz, bu yüzden bu sefer size bir şey vermeyi düşündüm. Bu tatil döneminin bir çoğumuz için yalnız geçeceğini de biliyorum ve eğer benim gibi sevdiklerinizi özlemekle başa çıkmak için müziğe yaslananlardansanız, bu sizin için."

    Evermore'da HAIM, The National and ve Folklore'da da dinlediğimiz Bon Iver ile iş birlikleri görüyoruz. Albümle beraber yayımlanan müzik videosu willow'u buradan izleyebilirsiniz.

    On beş şarkılık albümü buradan dinleyebilirsiniz. 

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.