Bizlere Bts'in Kapılarını Açan Albüm "be"

Bizlere Bts'in Kapılarını Açan Albüm "be"
  • 3
    0
    2
    3
  • 2013 senesinde çıkışlarını gerçekleştiren Güney Koreli grup BTS, şüphesiz Covid-19 sürecini en iyi değerlendiren sanatçılar arasında yer alıyor. Genelde sene başlarında dünya turunda olan grup, bu sene pandemi sebebi ile turlarını iptal etmek zorunda kaldı. Her sene alışmış oldukları ritüelleri gerçekleştirememek, dünyanın dört bir yanındaki sevenleri ile buluşamamak her sanatçıyı olacağı gibi grup üyelerini oldukça derinden etkiledi. Bu süreci verimli değerlendirmek adına henüz Şubat ayında albüm çıkarmış olmalarına rağmen, Kasım ayında en ufak detayı ile dahi kendilerinin ilgilendikleri albümü bekleyenleri ile buluşturdular. Peki ne anlatıyor "BE"?

    BE'nin adı aslında çok fazla gizli bir mesaj taşımıyor. İngilizce, "kendin olmak"tan geliyor. Bu zamana kadar çıkarmış oldukları albümlerle büyük başarılar elde eden BTS, Covid-19 sürecinde yaşamış oldukları duygusal sarsıntıyı bestelemiş oldukları müziklere yansıtıyorlar. Her üyenin katılımı olan albümün görsel yönetmenliği, müzik videosu yönetmenliği, proje yöneticiliği hatta yapımcılığı dahi üyelere ait.

    İlk olarak minimalliği ile göze çarpan BE, içerisinde Pop, EDM, Akustik Pop Ballad gibi türleri barındırıyor. Ayrıca bir de Billboard100'de Dynamite'ın birinciliği üzerine üyelerin kendi arasında yapmış oldukları konuşma kaydı da bulunuyor. Buna "Skit" adı veriliyor. Skit ile birlikte, toplamda 8 şarkıya sahip olan albüm, size grup üyelerinin duygu ve düşüncelerini belirten bir günlük sunuyor.

    İlk olarak Life Goes On parçası ile çıkış yapan BE albümü, BTS'in bir önceki albümlerinin yanında oldukça farklı bir renge sahip. Çok daha sade, çok daha duru ve dinleyene eşlik edecek nitelikte. Pandemi sürecinde her türlü dünya insanının aynı duygular altında buluştuğunu ve aynı hissiyatı paylaştığını vurguluyor adeta.

    Albümün proje yöneticiliğini üyelerden Park Jimin, Görsel Yönetmenliğini V (Kim Taehyung), Life Goes On müzik videosu yönetmenliğini ise Jeon JungKook üstleniyor. Kim Namjoon, Suga, Jin ve J-Hope ise şarkı yapım süreçlerinde ve prodüktörlük kısımlarında yer alıyor. BE albümünde Görsel Yönetmen olarak yer alan V, aynı zamanda albümün yapımcıları arasında da yer alıyor.

    Albümün yapım sürecinden, içerisindeki materyallere kadar hepsinin grup üyeleri tarafından hazırlanan BE, hem BTS severler için hem de grup üyeleri için özel bir yer taşıyor. Sebebi ise grubun ilk defa kendi tarzılarını ve duygularını ortaya koyarak yapmış oldukları albüm olması. BTS, albümlerinde kendi müzik tarzlarını özgür bir şekilde dile getiren müzik gruplarından birisi olarak tanınsa da bu albümün tamamiyle onların elinden çıkmış olması BE'yi çok daha özel kılıyor.

    BE'yi tam olarak pandemi sürecinin getirdiği bir yapıt olarak tanımlayan grup lideri Kim Namjoon, "Eğer Covid-19 olmasaydı, BE de olmazdı. Bizler dünya turumuzu gerçekleştirirdik ve ortaya böyle bir albüm çıkmazdı. İçerisinde bulunduğumuz şartlarla süreci bu şekilde değerlendirmek istedik, bizi seven ve dinleyen insanlarla bu süreçteki düşünce ve duygularımızı paylaşmak istedik." şeklinde demeçler veriyor.

    Henüz daha yayınlandığı ilk haftasından Billboard100'e birinci sıradan giriş yapan Life Goes On şarkısı, hala daha sevenlerin kulağında eskimedi.

    Şüphesiz ki BTS, pandemi sürecini en renkli başarılar ile tamamlayan sanatçılardan meydana gelen bir müzik grubu. Eğer hala BTS dinlemediyseniz, bu kadar insanın bu grubu sevmesini ve dinlemesini merak ederek bir göz atmak isteyebilirsiniz.

    Life Goes On müzik videosu üç versiyon olarak sevenlere sunuldu. Üç müzik videosunun yönetmenliğini grup üyelerinden Jeon JungKook gerçekleştirdi. Söz konusu videolardan birisine aşağıdan, diğerlerine ise buradan ve buradan ulaşabilirsiniz. Albümü dinlemek için ise buraya tıklayabilirsiniz.


    Yorumlar (2)
    • Betül güzel ve profesyonel bir yazı olmuş, hayranları olarak çok sevindim🤍🤍🤍

      • Yine mükemmel olmuş, kalemine sağlık Betülcüm 💜💜💜💜💜💜💜💜

        Yorum Bırakın

        Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.