2220 Uluslararası Müzik Festivali'nde Bu Yıl İkincilik Solist Ege'de

2220 Uluslararası Müzik Festivali'nde Bu Yıl İkincilik Solist Ege'de
  • 0
    0
    0
    0
  • Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'yla düzenlenen ve on dört ülkeden yarışmacıların katıldığı 2220 Uluslararası Müzik Festivali'ne bu yıl solist Ege Seçer katıldı. Pandemi dolayısıyla internet üzerinden yapılan yarışmada jüri elemesi sonucunda Ege Seçer, 87 finalistten biri olmayı başardı. Seçer, Youtube'da gerçekleşen halk oylaması ile devam eden ikinci elemede de başarı göstererek 35 süper finalistten biri olmaya hak kazandı. 

    Yarışmanın finalinde 13-14 yaş kategorisinde birinciliğe Karadağ'dan Iva Otashevic sahip oldu. Ege Seçer, Nilüfer'in "Göreceksin Kendini" ismiyle yorumladığı "Tu Te Reconnaitras" adlı Fransızca şarkıyı söyleyerek ikinciliği Ukraynalı Klajsa Kapeta ile paylaştı. Üçüncülüğe ise Karadağ'dan Lara Pavichevic sahip oldu.

    Mozart Akademi'nin kurucusu olan öğretmeni İlhan Cinpir tarafından altın ses olarak anılan Ege Seçer'in elde ettiği derece hakkında sözleri şu şekilde: "Türkiye'yi temsil etmek benim için gururdu. Uluslararası yarışmada başarılı olmak bana büyük katkı sağlayacak. Bundan sonraki hedefim başka uluslararası yarışmalara katılmak. Hep sahnede olmak istiyorum."

    Kaynak: Anadolu Ajansı

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.