Bir Deneysel Pop Efsanesi: Panda Bear - Person Pitch

Bir Deneysel Pop Efsanesi: Panda Bear - Person Pitch
  • 1
    0
    0
    0
  • Hayvan kolektifinin kurucu üyelerinden Panda Bear, 2007 yılında psikedelik-deneysel pop müziğin en büyük eserlerinden biri olan Person Pitch'i yayımladı. Peki bu albümü efsane yapan şey tam olarak ne?

    Animal Collective her zaman üyelerin günlük hayatlarında yaşadıkları olayları yansıttığı bir grup olmuştu. Üyelerin yaşamlarının bir yansımasını şarkı sözlerinde duyabiliyorduk. Ebeveyn olmak hakkındaki endişeler, Avey Tare'in köpeğini ağaçtan düşerek kaybetmesi, Panda Bear'in aile ilişkileri ve babasını kaybetmesinden sonra erkek kardeşinin hayatına normal bir şekilde devam etmekte zorlanması gibi çok kişisel konuları eserlerinde duyabiliyoruz. Bu içeriğin zıt enstrümanlarla birleştirilmesiyle oluşan tuhaf hisse de bir çok kez tanıklık etmiştik. Bu, grubun karakteristik özelliklerinden biri. Panda Bear, gruptan ayrı olarak yaptığı eserlerde de bu durumu koruyor.

    Tahmin edebileceğiniz gibi Person Pitch, Panda Bear'ın kişisel hayatı etrafında dönen çok kompleks bir albüm ve büyük bir kısmı başka eserlerden alınan seslerin düzenlenip birleştirilmesiyle oluşuyor. Albümü en özel kılan şeylerden biri de tam olarak bu. Panda, gürültü ve ayrıştırılması zor seslerden ahenk çıkarabilen bir müzisyen. Müzikal kariyerinin başlangıcı olan Avey Tare ile çıkardığı Spirit They're Gone, Spirit They've Vanished albümünde bunu ipuçlarını yakalayabilmiştik. Kullanılan yoğun reverb efekti ve tek bir sesin bir kaç katman haline getirilmesi gibi metotlarla dinleyeni yormaktan ziyade huzurlu hissettiren bir atmosfer oluşturmuş Panda Bear. 

    "Surely there's no substitute for company
    My mom's ripping off her hands
    One flake at a time
    All her children left the house and left her all alone
    But like she'd tell me it gets better
    Just wait and you'll see
    Wait and you'll see"

    Albümü boyunca kendimizi uzakta gerçekleşen gitmek istediğimiz ama gidemediğimiz bir konseri dinliyor gibi hissediyoruz. Zaman zaman ise bu konseri dinlerken su altındayız. Eserin pozitif enerjisi bu yüzden nostaljiye de yer açıyor. Albüm, keşfedilmeyi bekleyen sayısız detaya ev sahipliği yapıyor. Dans etmek istiyoruz, hipnoz oluyoruz, başımız dönüyor fakat hemen toparlanıyoruz. Person Pitch, rüyalarımız ve hayallerimizin ses formunda bir yansıması.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.