Türk Yapımı Hayatta Kalma Oyunu Erzurum

Türk Yapımı Hayatta Kalma Oyunu Erzurum
  • 9
    0
    0
    0
  •    Yepyeni bir oyunla yeni yılda da hayatta kalmaya çalışıyoruz! Oynarken soğuk ambiyansıyla üşüten kalkıp bir çay alma isteği uyandıran hayatta kalma oyunu karşınızda. Ama bu sefer Kanada yapımı değil %100 Türk yapımı bir oyun; Erzurum. Adından da anlaşılacağı üzere oyun Erzurum’da geçiyor. Oyunun fragmanını incelediğimizde en dikkat çekici olan kesinlikle müzikleri. Oyun içerisinde de olacak mı bilinmese de fragmanın başından sonuna kadar bu müzikleri duymamız mümkün.

    Fragmanı izlemek isteyenler için: https://youtu.be/smzW9yAvXwk

    Oyunun fragmanında gözüme çarpan bir başka şey ise Kuzey Işıkları :) Erzurum’da Kuzey Işıklarını gördüm diyenlere inanmamazlık etmeyin!

     

       Ana karakteri Taylan adında bir genç, Erzurum’un kış soğuğunda yaya olarak gezinmeye başlar ve çeşitli zorluklarla karşılaşır. Bölgenin birine göktaşı düşmüştür ve düştüğü bölge olumsuz etkilenmiştir. Taylan ise bu bölgede gezinmeye başlar, içinde bulunduğu zorlu şartlar bu bölgede daha da zor hale gelir.

       Oyun 9 kilometrelik bir alanı kapsıyor, minimum 30 keşfedilmeyi bekleyen bölgeye sahip. Unutulmaması gereken bir nokta ise tüm bu çevrenin dinamik olması. Yani her gün aynı kalan stabil bir ortamı olmayacak. Hava, sıcaklık ve zaman gibi kavramlar birbirleriyle bağlantılıdır. Güneşli veya bulutlu havalar, dondurucu geceler veya bahar sabahı soğuğu gibi gerçekçi doğa olayları dinamik olarak meydana gelir. Hafif kar, yoğun kar, kar fırtınası, sisli hava gibi hava olayları ise rastgele oluşur, tamamen şansınıza göre. Bir sabah camdan baktığınızda fırtınadan dışarıyı göremeyeceğiniz gibi bir başka sabah içeri sızan güneş ışıklarıyla uyanabilir çevrede zıplayan tavşanları görebilirsiniz.

       Bunun dışında oyunda bizi alt etmek isteyen düşmanlarımız var. Açlık, susuzluk, hipotermi ve hastalık gibi. Gerçek anlamda bizi avlamak isteyen bir de içinde bulunduğumuz vahşi doğa var tabii.

       Erzurum soğuğunda donmamak için odun veya kömür toplayıp ateş yakmamız gerekmektedir. Geceyi geçirmek için sıcak bir yatak, kendimizi korumak için silah, karnımızı doyuracak yiyecek, susuzluğumuz için sıvı ve sağlığımız için tıbbi ilaç da bulmamız hayatta kalma maceramızı kolaylaştıracaktır. Kısacası bizi hayatta tutmak için ne gerekiyorsa onu bulmalıyız. Oyunda craft sistemi de mevcut. Kebap, tarhana çorbası, ekmek ve Türk kahvesi gibi tüketilebilir gıdalar için malzemeler toplayabilir bunları ihtiyaçlarımız doğrultusunda kullanabiliriz. Böyle bahsedince benim aklıma açık şekilde The Long Dark geliyor, sizin de geldiğine eminim. Kanada yapımı ve Hinterland Studio’ları tarafından geliştirilen The Long Dark, Proximity Games yapımı Erzurum’a ilham ışığı olduğu aşikar.

    Oyun içerisinden paylaşılan bazı görseller:

     

     

    Oyunun modlarına gelecek olursak…

    Oyunda 3 çeşit mod bulunmaktadır; Hikaye modu, Serbest mod ve Meydan okumalar modu.

    Hikaye modu, kahramanımız Taylan’ın başından geçen olayları ve hikayesinin sonunu görebildiğimiz moddur.

    Serbest mod, hikaye modu ile aynı mekaniklere sahip olup sonu olmayan moddur.

    Meydan okumalar modu ise diğer iki moddan daha zor bir oyun deneyimidir. Yeni başlayanlardan ziyade oyunu öğrendikten sonra tecrübe kazanmış oyunculara yönelik bir moddur. Daha zorlu hava şartları, daha vahşi hayvanlar ve zaman sınırı olan görevler gibi zorlayıcı etkenler bulunmaktadır.

     

    Erzurum’un 20 Ocak 2021’de bizlerle buluşması planlanıyor. Steam’de fiyatı belli olmasa da şimdiden bir alıcı kitlesi oluşturdu. Merakla beklenen Türk yapımı bu oyun  Zula, Mount & Blade: Warband ve Mount & Blade II: Bannerlord kadar sansasyon yaratabilecek mi zaman içerisinde hep birlikte göreceğiz.

    Oyuna Linkten ulaşabilirsiniz.

    https://store.steampowered.com/app/1392060/

     

    Minimum Sistem Gereksinimleri:

    -İşletim Sistemi: 64 bits Windows

    -İşlemci: Intel Core i5-2500K@3.3GHz or AMD FX 6300@3.5GHz

    -Bellek: 4 GB RAM

    -Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 780 or AMD Radeon R9 290

    -DirectX: Sürüm 11

    -Depolama: 12 GB kullanılabilir alan

     

    20 Ocak’ta Erzurum soğuğunda görüşmek üzere! 

    -İpek


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.