En İyi 10 Rus Rock/metal Grupları

En İyi 10 Rus Rock/metal Grupları
  • 9
    0
    1
    2
  • 1.SLOT

      2002 yılında erkek vokalist Igor Lobanov ve Denis Khromykh tarafından Moskova’da kurulan Slot; Korn, Linkin Park, Slipknot, Godsmack gibi gruplardan sonra herkesin aklına gelen nu metal türünün en önemli gruplarından biridir. Kurulduğu yıldan bu yana birçok vokal değişikliğine gitmesine rağmen 2012 yılında Daria Stavrovich’in vokalliği devralması ve uluslararası The Voice programındaki Zombie performansı ile yarı finale yükselmesi, kendisinin ve grubunun adını bütün dünyaya duyurmuştur. Ayrıca Daria Amerika’nın Revolver dergisinde ‘’Hard Rock'taki En Ateşli Piliçler" listesine de girmiştir. Grubun en çok dinlenen şarkısı Youtube’da 9,1 milyon dinlenme ile Круги на воде (Su Dalgaları) olmuştur. 

     


     2.LOUNA

      Tracktor Bowling adlı 1996 nu metal grup üyelerinden Lousine Gevorkian ve Vitaly Demidenko tarafından 2008 yılında Moskova'da kurulan punk/rock grubudur. Grubun tanınmasındaki en önemli etkenler Rus siyasi elitlerini ve dini eleştirdikleri, sosyal bilinçli şarkılar sayesinde olmuştur. En çok dinlenen şarkısı 2012 yılında yayınladıkları Мама (Anne)’dır. 


     3. AMATORY 

      1998 yılında Denis Zhivotovsky ve Daniil Svetlov tarafından kurulan metalcore grubu Amatory, resmi olarak 2001 yılında grup halini almıştır. Müzikal yaklaşımları dinleyiciye göre zaman içinde değişim gösterse de halen Rus alternatif metalin öncüsü olarak kabul edilir. Diğer Rus metal gruplarına göre medyada daha az yer alsa dahi canlı performansları ve yakın ülkelere yaptıkları turneler ile hayran kazanmışlardır. Güncel olarak 7 tam uzunlukta stüdyo albümü, 2 enstrümantal albüm ve 7 (4 enstrümantal dahil) EP yayınlayan grubun en çok dinlenen şarkısı Остановить время  (Zamanı Durdurmak İçin) olmuştur. 


     
    4. STIGMATA


      2002 yılında Taras Umansky ve Denis Kichenko tarafından isimsiz olarak kurulan grup, birkaç ay sonra ‘Stigmata’ ismini aldı. Bazı gazeteciler bu ismin dini bir geçmişi olduğunu söyleseler de bunun doğru olup olmadığına dair grup herhangi bir açıklamada bulunmadı. (Stigmata, İsa'nın çarmıha gerilişi sırasında vücudunda oluşan yara,leke ve acının verdiği duyarlığın ismi demektir.) 2004 yılında ilk resmi albümlerini çıkartan Stigmata, Saint Petersburg'da kurulan birçok grup gibi metalcore türünde şarkılar yayımlamıştır. Grubun en bilinen şarkısı СЕНТЯБРЬ (Eylül)’dır.  



     
    5. JANE AIR

       1999 yılında temelleri atılıp 2001 yılında kurulan Jane Air, Saint Petersburg merkezli bir diğer rock grubudur. Ünlü nu metal grubu Linkin Park ile sahne almasıyla tanınmıştır. İkinci albümü ile başarıyı yakalayan Jane Air, bu albümde yer alan Junk singleı ile ödül kazanmıştır. 


      
    6. 7000$


      1999 yılında kurulan Rus metal/punk grubudur. Grup ilerleyen zamanlarda rapcore şekline bürünse de halen dinleyici kitlesini kaybetmemiştir. Youtube üzerinde fazla etkin olmayan grubun Spotify’da en çok dinlenen şarkısı империи должны умереть (İmparatorluklar Ölmeli)’dir.

     

      
    7. THE KOREA

      2003 yılında St. Petersburg'da kurulan bir diğer Rus metalcore grubudur. Grubun vokali Evgeny Potekhin aslında ilk başta listenin üçüncü sırasında yer alan Amatory grubuna vokal olmak için uğraşıyordu; ancak Amatory için çekim yapmadan önce orduya gönderildi ve kendisi döndüğünde Amatory onsuz çalmaya başlamıştı. Amatory için çekeceği videoyu prova odasında gruba gösterirken isimsiz bir grupla karşılaştı ve daha sonradan The Korea adını verdikleri grubun vokali oldu. En sevilen parçası 2019 yılında yayımladıkları Горизонты  (Ufuklar)’dır.


     8.PIKNIK

      1978’den günümüze dek birçok kez kadrosunda değişiklik görülen Piknik, Leningrad'da Sergey Omelnichenko, Evgeny Voloschuk, Aleksey Dobychin ve Edmund Shklyarskiy tarafından kurulmuştur. Klasik rock gruplarından biri olarak kabul edilmekle birlikte senfonik ve egzotik halk enstrümanları kullanarak kendi tarzını ortaya koymuştur. Ayrıca Piknik, dinleyiciler tarafından ilk Rus rock grubu olarak görülür. En çok tıklanan parçaları У шамана три руки (Şamanın Üç Eli Var) adlı şarkıdır.  

     


     
    9. ALKONOST 


      Rus folk metal adı altında 1995 yılında kurulmuştur. Grubun şarkılarında esinlendiği konular genellikle paganizm, mitoloji ve Ruslara ait yerel çalgı aletleridir. Andrey Losev, Alexey Solovyov ve Sergey Medvedev kurucu üyelerdir. Alkonost, geçtiğimiz hafta Ведомые ветром (Rüzgar Tarafından Sürülür) adlı yeni bir albüm yayımlamıştır.  

     

     
     10. GRAI

       Rus folk metalin bir diğer temsilcisi Grai, 2005 yılında Tataristan merkezli kurulmuştur. Hakkında pek fazla bilgi bulunmamasına karşın grubun şarkıları büyük bir hızla yayılmaktadır. En çok tıklanan şarkısı Rus çalgı aletlerini kullanarak çıkarttıkları В объятиях Мары ( Meryem’in Kollarında) adlı parçadır. 

     

    Kaynak 1, 2, 3, 4

     
      


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.