Şarkılarıyla Bize Dokunan Grup Geceyi Kurtar İle Yaptığımız Röportaj

Şarkılarıyla Bize Dokunan Grup Geceyi Kurtar İle Yaptığımız Röportaj
  • 0
    0
    0
    0
  • 1- Öncelikle size merhaba diyoruz. Umarım iyisinizdir. İlk sorumuzla başlayalım. Geceyi Kurtar ekibi kimdir? Ekip nasıl ve ne zaman kuruldu? Önceden birbirinizi tanıyor muydunuz?

    Merhaba, öncelikle çok teşekkürler. Umarız sizler de iyisinizdir. Geceyi Kurtar ekibi; vokalde Arzunaz Kaya, gitarda Harun Karagöz, klavyede Berent Oral, bas gitarda Kağan Yücel ve davulda Abdurrahman Bulut'tan oluşmaktadır. Ekip, 2020 yılında Harun Karagöz'ün bestelerini daha ileriye taşımak ve yayımlamak amacıyla Arzunaz Kaya ile Harun Karagöz tarafından kuruldu. Harun Karagöz ve Arzunaz Kaya'nın tanışıklığının yanı sıra Kağan Yücel ve Abdurrahman Bulut'un da eskiye dayanan dostlukları var, ikisi gruba beraber dahil oldular.

    2- Geceyi Kurtar ismini kim buldu? Bir hikâyesi var mı?

    Abdurrahman Bulut: Geceyi Kurtar isminin fikri bana aitti. Açıkçası pek romantik bir hikayesi yok ancak yaptığımız müzik sözleri ve sesi itibari ile genellikle duygu yoğunluğu yüksek müzikler. Şarkılarımızın dinleyiciye kendisi ile baş başa kaldığı, kurtarılması gereken uzun gecelerde eşlik edeceğini düşünerek böyle bir isimde karar kıldık.

    3- Şarkılarınızı beğenerek dinliyoruz adeta içimizde bir noktaya değiniyor diyebiliriz. Peki, bu şarkıların ardında yatan hikâye nedir? Sözler kime ait? Müzik nasıl gelişiyor?

    Harun Karagöz: Öncelikle düşünceleriniz için teşekkür ederim. Şarkıların sözleri bana ait. Genelde yaşadığım bazı deneyimlerden besleniyorum diyebiliriz. Müzik ise tüm grubun ortak çalışması sonucu ortaya çıkıyor. Benim oluşturduğum temel yapı üzerinden ilerliyor, grubun her bir üyesi kendinden bir şeyler katıyor ve şarkıları son haline getiriyoruz.

    geceyi kurtar grubundan bir fotoğraf

    4- Pandemi döneminde şarkı çıkartma konusunda ne kadar zorlanıyorsunuz? Bu konuda nasıl bir çözüm geliştirdiniz?

    Pandemi sürecinde bir araya gelme ve buluşma sıklığımız mecburen en aza inmek zorunda kaldı. Bununla birlikte beraber stüdyoya gidip prova almak da oldukça zordu. Ancak şarkıları oluşturma esnasında süreçten en az etkilenecek şekilde buluşmalarımızı gerek uzaktan gerekse de yüz yüze olarak gerçekleştirdik. Genellikle prodüksiyon süreçlerimizi de kendi ev stüdyomuzdan yürüttüğümüz için bu olumsuz şartlardan çok fazla etkilenmediğimizi söyleyebiliriz açıkçası.

    5- Albüm çıkartmayı düşünüyor musunuz?

    Pandemi sebebiyle 2021 yılında bir albüm planlamamız yok. Şu an için single olarak devam etme düşüncesindeyiz. Ancak önümüzdeki dönemlerde farklı gelişmeler olabilir.

    6- 2021 yılında kaç tane şarkı çıkartmayı hedefliyorsunuz? Belli bir hedefiniz var mı? 2021’deki hedefleriniz neler?

    2021 yılında halihazırda çıkartmış olduğumuz 2 single var ve bunu yıl sonuna kadar 8'e tamamlamayı planlıyoruz. 2021 yılı için hedefimiz, şarkılarımızın daha büyük kitlelere ulaşmasını sağlamak.

    7- Bir şarkı çıkartırken en zorlandığınız kısım neresi oluyor?

    Şarkıların kayıt sürecinde pandemi döneminde 5 kişi bir araya gelmemiz, prova almamız zor oldu. Bu geçici zorluğun dışında da yaşadığımız problemler var tabii ki. Üzerinde çalıştığımız müziği herkesten önce bizim beğenmemiz gerek, bu da demo sürecinde fikir ayrılıklarına yol açabiliyor. Ancak şu ana kadar bu farklı fikirlerin olumlu sonuçlar verdiğini düşünüyoruz.

    8- Örnek aldığınız bir sanatçı veya müzik grubu var mı? Varsa nelerini örnek alıyorsunuz?

    Hepimiz bireysel olarak rocktan indie’ye, klasik müzikten progresif metale kadar geniş bir yelpazede müzik dinleyen kişileriz. Dolayısıyla bu tonal zenginlik yaptığımız müziğin de zenginliğine katkıda bulunuyor. Özel olarak şu grubu örnek alıyoruz demek pek doğru olmaz.

    9- Geceyi Kurtar ekibi olarak kendi şarkılarınız arasında sizin için yeri ayrı olan şarkı hangisi ve neden? (Her bir grup üyesi ayrı olarak cevaplarsa seviniriz.)

    Arzunaz Kaya: ‘’Uzaklarda’’. Dinlerken ve söylerken beni en çok etkileyen defalarca bıkmadan dinleyebildiğim, her söyleyişimde bana farklı şeyler hissettirebilen ve bu doğrultuda duygularımı en rahat şekilde ifade edebildiğim şarkı diyebilirim.

    Harun Karagöz: ‘’Uzaklarda’’. Şarkının sözleri kısa bir sürede ve bir anda ortaya çıktığı için benim için diğer şarkılardan bir tık önde diyebilirim.

    Berent Oral: ‘’Kayıp Hikaye’’. Şarkının sözlerini Harun Karagöz tarafından duyduğum ilk anda şarkıya aşık oldum. Sözleri duyduktan sonra şarkıya ismini ben vermek istedim, bu da ayrıca beni şarkıya daha da yakınlaştırdı. Beste ve kayıt sürecinde de daha ön planda olduğum bir şarkıydı. Bu yüzden Kayıp Hikaye'nin yeri bende ayrı diyebilirim.

    Kağan Yücel: ‘’Kayıp Hikaye’’. Gerek yaşanmış hikayenin dramatikliği, gerek armonisi açısından benim şu ana kadarki favorim.

    Abdurrahman Bulut: ‘’Uzaklarda’’. Bir dinleyici olarak sözleri ve müziği itibariyle beni derinden etkileyen bir şarkı. Şarkı daha yayınlanmadan belki yüz kez dinledim. Şarkının duygusunu daha ilk dinlediğimde Harun ve gitarından almıştım. Bu duyguyu, çalışmanın son haline çok net hatta artırarak taşımayı başardık grup olarak. Son kısımdaki enstrümantal zenginliği ve Arzu'nun vokalini çok beğeniyorum. Benim için ‘’Uzaklarda'’nın yeri çok ayrı.

    10- Pandemiden önce konser veriyor muydunuz? Pandemi döneminde online bir konser etkinliğiniz oldu mu veya olacak mı?

    Pandemi döneminde kurulan bir grup olduğumuz için maalesef herhangi bir konser veremedik. Online etkinlik yapmayı düşündük ancak altyapı endişelerimiz yüzünden yapmaktan vazgeçtik. Pandemi sonrasında sahne açısından yaşadığımız bu eksikliği fazlasıyla telafi etmek istiyoruz.

    11- Son çıkan şarkınız Şubat’tan nasıl geri dönüşler aldınız?

    Şubat için ilk geri dönüşlerden memnunuz. Bu geri dönüşler bizim motivasyonumuzu olumlu yönde etkiliyor. Ayrıca olumsuz geri dönüşleri ve eleştirileri de dinleyerek yapacağımız yeni işlerdeki yönümüzü belirliyoruz. Bu şarkıda biraz daha sert bir sound tercih ettik. İleride çıkacak olan diğer şarkılarımızda da ara ara bu tarz bir sounda yer vermeyi planlıyoruz.

    12- Takipçilerimize söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

    Pandemi sürecinin sona erip hepimizin özgürce gezip dolaşabildiği mutlu günlerde, konserlerimizde bir araya gelmeyi dört gözle bekliyoruz.

    Son olarak Listenary’nin mottosu “Songs to discover today.” için takipçilerimize başarılı bulduğunuz 3 albümü önerir misiniz?

    • Yedinci Ev - Şimdi
    • Nevermore – Dead Heart in a Dead World
    • Anathema - Judgement

    Röportaj için Geceyi Kurtar ekibine çok teşekkür ederiz. Geceyi Kurtar grubunun Spotify hesabına buradan ulaşabilirsiniz. Sosyal medyadan takip etmek isterseniz ise Instagram ve Twitter adreslerinden ulaşabilirsiniz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.