Soundcloud Rapperlığından Emo Rap Yıldızına Evrilen Sanatçı: Lil Peep

Soundcloud Rapperlığından Emo Rap Yıldızına Evrilen Sanatçı: Lil Peep
  • 6
    0
    1
    1
  • Gustav Elijah Åhr, bilinen adıyla Lil Peep 1 Kasım 1996 Allentown, Pennsylvania doğumludur. 15 Kasım 2017’de bilinmeyen ilaç kullanımından dolayı hayatını kaybetmiştir. İlk başlarda Trap Goose ismini kullanan rapçi annesinin ona sürekli “Peep” diye seslenmesinden dolayı lakabını Lil Peep olarak değiştirmiştir. İlk başlarda Lil Peep mahlası arkadaş çevresi tarafından alay konusu olmuştur. Şu an ise sanatçının ayrılmaz bir parçasıdır.

     

    Şarkılarını ilk başta SoundCloud üzerinden paylaşamaya başlamıştır. Emo rap deyince aklımıza gelecek ilk sanatçılardan biri olan Lil Peep’in, Come over When You’re Sober, Pt. 1 ve 2 olmak üzere iki stüdyo albümü, Everybody's Everything isimli bir derleme albümü, Lil Peep; Part One, Hellboy, Crybaby, Live Forever olmak üzere dört tane mixtape’i, bir çok teklisi ve EP’si bulunmaktadır. 

    Ölümü ne kadar erken olsa da bu kısa hayatında bizlere birçok güzel eser bırakmayı başarmıştır. Bu üretkenliği sayesinde hala daha şarkıları yeni düzenlemelerle ve sanatçıların eşlik etmesiyle önümüze gelmektedir. En son bir ay kadar önce CALIFORNIA GIRLS isimli bir EP yayımlamıştır. Bu EP’de öne çıkan şarkılardan biri Craig Xen iş birliğindeki California World şarkısıdır. 

    Lights out, baby, it's on

    Bir dönem 2013 yılında kurulmuş olan GothBoiClique (GBC) isimli Amerikalı emo rap grubunda yer almıştır. Bu grubun üyeleriyle birlikte birbirinden güzel şarkılara imza atmıştır. Bu şarkılardan öne çıkanlardan biri Lil Tracy iş birliğindeki Witchblades şarkısıdır. 

    Genellikle melankolik şarkı sözleri bulunan sanatçı, duyduğumuzda Lil Peep diyebileceğimiz beatler kullanırken rhymeları da çok iyi bir şekilde şarkıya yedirdiğini söyleyebiliriz. Kendi yaşadığı ruhsal problemleri, arkadaş sorunlarını, ilişki sıkıntılarını şarkılarıyla bize çok güzel anlatan sanatçı annesinden, problemlerinden kaçışını Runaway şarkısıyla anlatırken Moving On şarkısında bağımlılığını bırakmak isteyişi ve hayallerini vurgularken "crybaby" şarkısında duygusallığına ve yalnızlığına değinmiştir. 

    Take me, away from here
    Everybody so fake
    Everybody so fake, I swear
    But I don't wanna go back there

    Hepimizin müzik kariyeriyle bildiği sanatçının bir dönem modellik kariyeri olmuştur. No Smoking adında kendin giyim markasını yaratmak istemiştir. İlk moda çekimini Mario Testino ile birlikte V dergisinde yapmıştır. Moda kariyerine böyle bir başlangıç yapması gerçekten de büyük bir başarıdır. Çünkü Mario Testino, Nicola Formichetti gibi büyük isimlerle çalışma imkanına sahip olmuştur.

    SoundCloud’da kendi çapında yaptığı şarkılara kendi imkanlarıyla klip çekmeye çalışan sanatçı kısa ama dolu olan serüvenine birçok albüm, Rusya turnesi, birden fazla konser ve moda macerası eklemiştir. İşte size önerebileceğim bazı Lil Peep şarkıları:

    "Blowin' up my phone like, "I miss you." (I miss you)
    You know I love you by the way that I kiss you"

    "Isn't life beautiful? I think that life is beautiful
    Tryin' to keep your cool at your grandfather's funeral"

    "I keep movin' on
    We keep making up, I can't make it up
    Somebody wake me up, yeah"

    "I'm in love with a ghost girl, all alone in a lonely world
    I just really wanna find her,"

    "I ain't gonna make it
    But, I love it when you fake, yeah
    Got her little heart in my hand
    And I don't wanna break it"

    "I don't wanna cry alone right now
    Kissing on styrofoam right now
    I don't wanna die alone right now"

     

    1

    2

    3

     


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.