Burcu Arı’Dan Genç Nesile Modern Türküler Projesi

Burcu Arı’Dan Genç Nesile Modern Türküler Projesi
  • 0
    0
    0
    0
  •  

    Müzisyen Burcu Arı, Anadolu Halk Müziği ezgilerini modernize ederek, kültürel mirasımızı genç nesillere aktarmak amacıyla başladığı Triphop / Deep House tarzındaki Türküler Projesi’nin ilk teklisi “Gelin Canlar”ı Gökhan Türkmen ile birlikte yorumladı. “Gelin Canlar”, GTR Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı.

     

    Jazz ve pop sanatçısı Burcu Arı, tekli olarak çıkardığı “Yemen Türküsü”nün ardından uzun zamandır üzerine çalıştığı Türküler albüm projesinin ilk çalışması “Gelin Canlar” ı GTR Müzik etiketiyle yayımladı. Ünlü müzisyen Gökhan Türkmen ile birlikte seslendirdiği parçanın sözü ve müziği 16. Yüzyıl halk ozanımız Pir Sultan Abdal’a ait olurken aranje ünlü aranjör ve prodüktör Genco Arı imzası taşıyor. 

    Yeni Nesile Açılan Anahtar: Triphop / Deep House Türkü Albümü 

     

    Uzun yıllardır müzik sektöründe değerli çalışmalar yapan Burcu Arı, albüm projesinde modern müzikal alt yapısı ve vokalleriyle, türkü ve deyişleri genç nesil ile paylaşmayı, özümüzü keşfetme yolunda yeni nesil gençlerin de bu yola eşlik etmesini amaçlıyor.  Dokuz parçadan oluşan ve her ay bir çalışmanın yayımlanacağı Triphop / Deep House tarzındaki elektronik müzik alt yapısına sahip Albüm Projesi, Kasım 2021’de tamamlanarak dinleyicilerin kalplerine dokunacak.

     

    Anadolu Kültürü’nün özünü aktaran halk müziği parçalarından ve sözlerinden oluşan albümde Gökhan Türkmen’in ardından Ersay Üner ve İsmail Tunçbilek gibi birbirinden başarılı ve ünlü müzisyenler eşlik etmeye devam edecek. 

     

    BURCU ARI HAKKINDA

     

    Caz ve pop sanatçısı Burcu Arı, Müzik Bilimleri Bölümü Caz Orkestrası ve Eğlence Müziği üzerine eğitimini Opera sanatçılarından aldığı klasik şan eğitimi ile taçlandırmıştır.  

     

    İlk stüdyo kaydı “Müslüm Gürses Baba Şarkılar” albümündeki “Ölürüm O Zaman” isimli parçayı seslendirmesiyle müzik sektörüne adım atan Arı, 2013 yılında müzisyen eşi Genco Arı dahil olmak üzere birbirinden kıymetli besteciyle çalıştığı “Seyyah” adlı ilk solo albümünü yayınlamıştır. Albüm Murat Beşer, Kürşat Başar, Naim Dilmener, İskender Paydaş ve Ercan Saatçi gibi müzik eleştirmenleri ve prodüktörlerinin övgülerini almıştır. 

     

    2014 yılında Aliağa Caz Festivali kapsamında Genco Arı Trio ile birlikte konser veren Arı, 2014-2015 yıllarında Yaşar Üniversitesi Caz Bölümü ve Aliağa Belediyesi Müzik kurslarında vokal eğitmenliği yapmıştır.  

     

    2016'da sözleri Aslızen, müziği Bülent Özdemir'e ait olan “Kördüğüm” ve Genco Arı bestesi olan “Little Bug” isimli teklileri çıkarmıştır. 2017’de Genco Arı bestesi olan “Veranda”, 2018’de ise “Crystal Silence”, Pervin Mattsson bestesi olan “Saf Aşk” ve Hümeyra ile özdeşleşen “Sessiz Gemi”, Sezen Aksu bestesi olan ‘’Küçüğüm’’, 2019 yılında ise ‘’Yemen Türküsü’’ nün caz versiyonlarını yayınlamıştır.

     

    Burcu Arı, son çalışması ‘’Ağlama artık aşk için’’ parçasını müzikseverlerin beğenisine 2020 yılında sunmuştur. GTR Müzik etiketiyle çıkan parçanın sözü, müziği ve klip yönetmenliği Mete Özgencil’e ait olurken Arı, tüm stüdyo kayıtlarında müzik prodüktörü ve aranjör eşi Genco Arı ile çalışmıştır. Müzisyen, 2021 yılında Anadolu Halk Müziği ezgilerini modernize ederek kültürel mirasımızı genç nesillere aktarmak amacıyla başladığı Triphop / Deep House tarzındaki Türküler Projesi’ni yayımlayamaya başlamıştır. 

     

    Bütüncül şifa yöntemleriyle ilgilenen Arı, on yıldır yöneticilik ve vokal koçluğu yaptığı Genco Arı Müzik Prodüksiyon Stüdyosu’nda çalışmalarına devam etmektedir.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.