Ne Beklenmeli: Holding Absence - The Greatest Mistake Of My Life Albümü

Ne Beklenmeli: Holding Absence - The Greatest Mistake Of My Life Albümü
  • 0
    0
    0
    0
  • 2015'te Cardiff'te kurulan Holding Absence, bir yıl sonrasında "Permanent" teklisiyle rock sahnesine girmişti. Grup, 2018'de metalcore grubu Loathe eşliğinde ilk EP'si "This Is As One"ı çıkarmıştı. Grup için ilk projesinde daha fazla bilinen bir grupla çalışmak tabii ki işlerine gelmişti. 2017-2018 sürecinde birçok üye değişimine giden Holding Absence; Chris Smitheram (gitar), James Joseph (bas gitar), Lucas Woodland (vokal), Ashley Green (bateri) ve Scott Carey (gitar) beşlisiyle ilk albümleri "Holding Absence"ı çıkarmıştı. Grupla aynı adı taşıyan albümün çıkmasından kısa bir süre sonra Chris Smitheram gruptan ayrıldı. Bu albüm, Loudwire'ın 2019 için hazırladığı en iyi 50 Rock Albümü listesine girmişti.

    Holding Absence, 2020'de yeni albümlerinde bulunmayacak birkaç tekli çıkardı (aşağıdan ulaşabilirsiniz). Sonrasında ise Ekim 2020'de 2.stüdyo albümleri "The Greatest Mistake of My Life"ı duyurdular. James Joseph (bas gitar), Lucas Woodland (vokal), Ashley Green (bateri) ve Scott Carey (gitar) dörtlüsüyle hazırlanan bu albümün duyurulmasından birkaç ay sonra bas gitarist James Joseph, gruptan ayrıldığını açıkladı. Bunun sonucunda grup, yeni bas gitarist Benjamin Elliot'la şimdilik kısa süreliğine anlaştı.


    Holding Absence - Holding Absence:

    İniş çıkışlı bir süreçten geçen grup, yeni albümünün ilk teklisi olarak "Beyond Belief"i çıkardı.

    Synth yoğunluklu daha pop yönelimli şarkı grubun önceki çalışmalarına çok uzak olmasa da biraz farklı bir izlenim verdi. Yine de grubun hayranları tarafından iyi karşılandı. 2.tekli ise "Afterlife" oldu:


    Yine Beyond Belief tarzına yakın ama biraz daha agresif bir şarkı bu. Şarkı, aşkın ölüm sonrasında devam ettiğine dair bir konuya sahip. Woodland'in vokal performansının üst seviye olduğu bir şarkı.

    Albümün 3.teklisi olarak "In Circles"ı dinledik:


    Ashley Green'in agresif bateri çalma stilinin göze çarptığı şarkı, küçük şehir insanlarıyla alakalı. Genel olarak basit prensipleri takip eden şarkı, akılda kalıcı olmayı başarıyor. Özellikle nakaratı çok keyif verici.

    "The Greatest Mistake of My Life"ın son teklisi ise "nomoreroses" oldu:

    Şarkı, daha hard rock ve post-hardcore tarzlarına yakın. Woodland'in vokal çeşitliliğini açıkça duyduğumuz ve yine Ashley Green'den inanılmaz bir performans var bu şarkıda. Bence tekliler arasındaki en iyi şarkı.

    Albümün promosyonu aşamasında grup, tüm şarkıların içeriğini ve nasıl bir araya geldiğini Twitter hesabından açıklıyor.

     

     

     Holding Absence'ın 2.stüdyo albümü 12 şarkıdan oluşacak. Tracklist şu şekilde:

    1. Awake
    2. Celebration Song
    3. Curse Me with Your Kiss
    4. Afterlife
    5. Drugs and Love
    6. In Circles
    7. nomoreroses
    8. Beyond Belief
    9. Die Alone (In Your Lover's Arms)
    10. Phantoms
    11. Mourning Song
    12. The Greatest Mistake of My Life

    Albümden 4 şarkı çoktan yayımlandı ve Lucas Woodland'in Kerrang!'a verdiği röportaja göre son şarkı da aynı adlı Dame Gracie Fields şarkısının bir cover'ı. Şarkı; vokalistin çocukluk yıllarında, dayısının yorumlaması sonucunda aklında kalmış ve şimdi o da farklı bir şekilde yorumlayacak aynı şarkıyı.

    Tweetler, 4 şarkı ve Kerrang! röportajı dışında albüm hakkında çok bir bilgi yok ancak şarkılara bakacak olursak grup, biraz daha "alışılmış" bir rock albümü çıkarmak üzere. Bu tabii ki albümün kötü olacağı anlamına gelmiyor. Benim umudum yüksek. Kalıp olarak normal gibi gelse de bu tekliler, Holding Absence yine de kulağa farklı gelmeyi başarıyor. Albümün grubun post-hardcore kökenlerinden çok alternatif rock'a daha yakın olacağını söylemek güvenli bir tahmin olur. Çaylak albümden iyi olup olmadığını sadece dinleyince görebileceğiz. "The Greatest Mistake of My Life", 16 Nisan'da yayımlanacak. Albümün prodüktör koltuğunda Dan Weller oturuyor.

    Grubun bu albüm için yayımladığı belgeseli de buradan izleyebilirsiniz:

    Kaynaklar:

    https://www.kerrang.com/features/holding-absence-mistakes-regrets-and-the-making-of-britains-next-breakout-band/

    https://en.wikipedia.org/wiki/Holding_Absence

    https://twitter.com/HoldingAbsence


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.