Anneler Gününde Annenizle Birlikte İzleyebileceğiniz Film Önerileri

Anneler Gününde  Annenizle Birlikte İzleyebileceğiniz Film Önerileri
  • 4
    0
    0
    0
  • Her yıl Mayıs ayının 2. pazarında kutlanan Anneler Günü bu yıl 9 Mayıs' denk geliyor. Anneler Gününde, annenizle birlikte izleyebileceğiniz filmleri sizin için derledim. Keyifli izlemeler :) 

    1. Sound Of Music (1965)

    Hayat dolu ve çocuk ruhlu bir kadın olan Maria bir manastırda yaşamaktadır. Fakat bu manastır Maria'nın ruhuna hitap etmemektedir. Manastır'daki baş rahibe Peggy, Maria'yı eşi vefat etmiş, 7 çocuklu Kaptan Von Trapp'ın malikanesine mürebbiye olarak gönderir. Bu 7 çocuk, yaramazlıkları yüzünden gelen tüm mürebbiyeleri kaçırmıştır fakat Maria iyimserliği ve cana yakınlığıyla çocukların ve Kaptan'ın kalbini kazanacaktır.

    Müzikal - Dram / 174 dakika

    IMDB: 8,0

    Yönetmen: Robert Wise

     

    Kaynak

    2.All About My Mother (1999)

     

    Pedro Almodovar tarafından yazılıp yönetilen bu filmde, oğlunu genç yaşta kaybeden bir annenin, oğlunun günlüğünü okuduktan sonra babasını arama hikayesi konu alınıyor. 

    Dram / 101 dakika

    IMDB: 7,8

    Yönetmen: Pedro Almodovar

    Kaynak

    3. Mamma Mia! (2008)

    Sophie, annesi Donna ile birlikte Yunanistan'da bir otel işletmektedir ve yakın zamanda nişanlısı Sky ile düğünü vardır. Sophie babasının kim olduğunu bilmiyordur. Bulduğu annesinin güünlüğünde, babası olma ihtimali olan üç kişiyi annesinden ve habersiz düğüne çağırır. Merly Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan gibi geniş oyuncu kadrosun sahip bu film sadece ABBA şarkılarından oluşan müzikleriyle de dikkat çekti. Ayrıca 2018 yılında da devam filmi Mamma Mia! Here We Go Again vizyona girdi.

    Müzikal / 108 dakika

    IMDB: 6,4

    Yönetmen: Phyllida Lloyd

    Kaynak

    4. The Blind Side (2009)

    13 çocuklu ilgisiz bir ailede büyüyen, fakir ve iri bir genç olan Micheal Oher, zengin bir aile tarafından evlatlık edinilince hayatı değişir ve futbol yetenğinin farkına varmaya başlar.

    Dram / 129 dakika

    IMDB: 7,6

    Yönetmen: John Lee Hancock

    Kaynak

    5. Room (2015)

    Brie Larson'a En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ı getiren 2015 yapımı bu dram filmi, 5 yaşındaki oğluyla birlikte  sadece tavanında penceresi olan bir odaya hapsedilen bir annenin hikayesini anlatıyor. Oğlu Jack doğduğundan beri bu odadadır ve dış dünyadan habersizdir. Annesi Ma Jack artık 5 yaşına geldiğinde, buradan kaçabilmek için bir plan yapar.

    Dram / 118 dakika

    IMDB: 8,1

    Yönetmen: Lenny Abrahamson

    Kaynak

    6. Mothers Day(2016)

    Jennifer Aniston, Julia Roberts, Kate Hudson, Jason Sudeikis, Shay Mitchell gibi ünlü oyuncuları kadrosunda barındıran filmde Anneler Günü'nde üç neslin bir araya gelişi anlatılıyor.

    Romantik Komedi / Drama 118 dakika

    IMDB: 5,7

    Yönetmen: Gary Marshall

    Kaynak

    7. Ladybird (2017)

    Greta Gerwig'in yazıp yönettiği 2017 yapımlı bu filmde, kendine ''Ladybird'' lakabı takan lise son sınıf öğrencisi Christine'nin annesiyle yaşadığı zorluklar, yaklaşan üniversite tercihlerinin üzerinde yarattığı baskı, ergenlik ve sosyal hayat problemleri anlatılıyor. Pek çok ödül alan bu film ayrıca Greta Gerwig'in ikinci yönetmenlik deneyimi.

    Komedi-Dram / 93 dakika

    IMDB: 7,4

    Yönetmen: Greta Gerwig

    Kaynak

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.