Kevin Parker'ın Sakladıkları: Tame Impala - Currents B-Sides & Remixes

Kevin Parker'ın Sakladıkları: Tame Impala - Currents B-Sides & Remixes
  • 0
    0
    0
    0
  • 2015 yılında Currents çıktığında müzik piyasası tamamen o albüme odaklanmıştı. Kevin Parker, Avustralya'daki denize sıfır stüdyosuna gitmiş, tek başına bir albüm kaydedip üstüne üstlük miksini ve prodüktörlüğünü kendisi yapmıştı. Doğruyu söylemek gerekirse kimse böyle bir albümün çıkmasını beklemiyordu. Let It Happen'dan Cause I'm A Man'e, The Less I Know The Better'dan Eventually'ye kadar herkesin beğenisini kazanmıştı Currents. Fakat geçtiğimiz günlerde bu albümün yayınlanmamış üç parçası ve albümdeki iki parçanın remixi "Tame Impala - Currents B-Sides & Remixes" adı ile yayımlandı.

    İlk Parça: List Of People(To Try And Forget About)

    Parça ilk dinlendiğine "Bu kesinlikle albümde olmalıydı!" düşüncesini yaratabiliyor. Fakat dinledikçe Kevin Parker'ın bu parçayı neden albüme almadığını anlayabiliyorsunuz. Albümün sounduna pek uygun bir parça olmaması büyük olasılıkla Currents'ta yer almamasının ana faktörü ama yine de çok başarılı bir parça ile karşı karşıyayız. Belki B-Side olarak yayınlamak yerine öbür albüme saklanması bile düşünülebilirdi. Parçanın sözlerinden de Parker'ın ayrıldığı ve onu Currents'ı yazmaya yönlendiren sevgilisinden bahsettiği açıkça belli oluyor.

    İkinci Parça: Powerlines

    Kevin Parker, enstrümantal parça yazmayı çok iyi başarıyor. İlk albüm dönemindeki Sestri Levante ile bunu görmüştük fakat Powerlines, Tame Impala'nın enstrümantal müziğini başka bir boyuta taşıyor. List Of People gibi Powerlines da çok kolay bir şekilde albüme girebilecek şarkılardan biri gibi. Lakin yine List Of People'daki gibi albüm ile olan ses uyuşmazlığı problemi bu parçanın albüme girememesinin en önemli nedenlerinden biri gibi gözüküyor. Aynı zamanda  Currents B-Sides & Remixes'ın tanıtım videosunda da Kevin'ın bu parçayı kaydedişi yayınlanmıştı. O videoyu da aşağıda bulabilirsiniz.

    (Powerlines'ın kaydedilişi)

    Üçüncü Parça: Taxi's Here

    İlk iki parça tabir-i caizse çok iyi parçalar, özellikle de B-Side olmak için. Ancak Taxi's Here o seviyeye ulaşamıyor. Aslında bu o kadar da kötü bir şey değil çünkü bu parçalar sonuçta B-Side. Yani sanatçıların herhangi bir albüme ekleyecek kadar başarılı bulmadığı ya da o albüme uygun görmediği şarkılar. Taxi's Here, bu tarife tam olarak uyan bir parça. Kendine özel çekici noktası bulunmamakla beraber kötü bir parça olarak da düşünülemez.

    Dördüncü Parça: Reality in Motion (GUM Remix / Audio)

    Reality Motion için söylenecek pek bir şey yok. Currents'ın çok güzel parçalarından bir başkası. Ancak GUM'ın bu parçaya yaklaşımını değerlendirecek olursak; GUM çok sıra dışı bir iş çıkarmaya çalışmamış ve işleyen bir yapıyı da pek bozmak istememiş olsa gerek. Ortaya çıkan ürün, bir remixten ziyade daha çok cover havası yaratıyor diyebiliriz.

    Beşinci Parça: Let It Happen (Soulwax Remix)

    Let It Happen, remixinin yapılması için çok uygun bir parça olarak gözükse de bu işe girişmek düşündüğünüzden çok daha zor. Çünkü parçanın kendisi zaten aslında başka bir parçanın remixi gibi. Soulwax için büyük olasılıkla en büyük engel bu olmuş. Fakat o, GUM gibi çalışanı bozmamak yerine yeni bir şeyler denemek istemiş. Bu ne kadar cesur bir girişim olsa da parçanın yapısındaki değişim pek pozitif yönde olmamış ve zaten oldukça uzun olan bir parça remix ile daha da uzun olmuş. Soulwax belki de Let It Happen yerine başka bir şarkı seçseydi çok daha başarılı bir iş ortaya koyabilirdi.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.