Bts Ve Bts'in Global Bakış Açısı

Bts Ve Bts'in Global Bakış Açısı
  • 2
    0
    0
    1
  • 21 Mayıs. Cuma günü ikinci İngilizce şarkılarını yayınlayan BTS’i muhakkak bu ara haberlerde sıkça duyuyorsunuzdur. Bunun sebebi çıkardıkları Butter şarkıları ile Youtube, Shazaam gibi bir çok platformda kırdıkları rekor. Butter, yayınlandığı ilk gün, Youtube’da BTS’in bir önceki İngilizce şarkısı olan Dynamite’ın da rekorunu kırarak, 24 saat içerisinde en çok izlenen şarkı ünvanını aldı. Bunun yanı sıra bir çok alanda rekor kıran ilk Güney Koreli grup ünvanını da kazandı. 


    Peki bu kadar bahsi geçen BTS’i global bir müzik grubu yapan düşünceler nedir? BTS’in sahip olduğu bakış açısı ve savundukları düşünceler nedir?


    2013 senesinde çıkışını gerçekleştiren ve 7 grup üyesinden oluşan BTS, müzik kariyerleri boyunca oldukça zorlu şartlardan geçmiş, bu süreç içerisinde kendilerini en iyi şekilde ifade etmeye ve bu ifadelerini sanatlarına yansıtmayı hedeflemiştir.Rap ağırlıklı şarkılarla çıkış yapan BTS, günümüze kadar bir çok müzik türünü diskografisine dahil etmiştir. Bu türlerin arasında; Neo Soul, Hip Hop, Latin Pop, Balad, Rap, EDM, Lofi RNB, Emo Rock, Pop Funk bulunmakta.


     İşin özü, BTS’in müzik tarzı denildiğinde sadece bir türe sığdırmak imkansız. Kendilerini asla tekrarlamayan ve kendi başarılarının üzerine çıkmayı hedefleyerek ilerleyen grubun en büyük özelliklerinden birisi, sevenlerine sundukları her içerikte kendilerini tekrar etmemeleri. Bu da beraberinde kaçınılmaz bir başarıyı getiriyor. 


    BTS’in felsefesi ve savundukları düşünce yapısına gelecek olursak, müziğin herkesin hayatındaki yerinin aynı duyguları savunduğunu ve bu duygular altında insanları buluşturduğunu savunduklarını söylemek çok da yanlış olmaz. Çıkarmış oldukları şarkıların çoğunu kendileri besteleyen üyeler, şarkıların içeriklerinde insan duygularının kimi zaman karanlık, kimi zaman ise aydınlık tarafından bahsediyor. Hayatın ne her zaman toz pembe olduğunu ne de ışıksız bir tünel olduğuna değiniyor. Bu nedenle, BTS’i dinleyen ve seven bir çok insanın açıklamasında, grubu sevme amaçları olarak, “Zor zamanlarımı aydınlatan müziğin sahibi sanatçılar.” açıklamasına denk gelebilirsiniz. 


    BTS’in Unicef işbirliği ile yaptığı “Love Myself” kampanyası da bu alanda atmış oldukları en büyük adımlardan bir tanesi. “Love Yourself”, kişinin çevresinden önce kendisini sevmesi gerektiğini öğütleyen bir düşünce yapısına sahip. Bu düşünce  günümüzde bir çok gencin kendi varlığının bilincine varmasını sağladı ve sağlamaya da devam ediyor. BTS, sadece şarkıları ile değil aynı zamanda atmış oldukları adımlarla da kendi düşünce yapılarını ve sanatçı kişiliklerini dünya gündemine yansıtan bir grup.


    BTS, Covid-19 sürecinin dünyadaki her insanı ilgilendiren küresel bir problem olması gibi, müziğin ve sanatın da aynı şekilde dünyayı kapsayan ve insanları aynı duygular altında toplayan bir güç olduğunu vurguluyor. Bunu şarkıları, enerjileri, yaptıkları açıklamaları ve kazandıkları başarıları ile kanıtlıyor. Her ne kadar farklı dilden, kültürden ve yaşam alanlarından gelen insanlar olsak da, bu süreçte hepimizin sahip olduğu duyguların aynı duygular olduğunu sık sık vurgulayan BTS, düşüncelerini pozitif enerji olarak müzik severlere yansıtmak için müziğe ara vermeden devam ediyor.


    Grup üyelerinin birbirinden oldukça farklı karakterler ve zevklere sahip olması, aynı zamanda BTS’in bu kadar zengin bakış açılı ve içerikli bir grup olmasında da büyük rol oynuyor. Bu nedenle asla sadece bir düşünceye ya da bir tarza değil, içerisinde birden fazla türe ve mesaja sahip bir bütünlüğü müzik severlere sunuyor.


    Eğer bu zamana kadar BTS dinlemediyseniz, kendinize biraz zaman tanıyın ve onların şarkılarını dinleyin. Muhakkak size hitap eden şarkılarına denk geleceksinizdir. Bu sayede daha uzun yıllar bahsi geçecek olan BTS’in adı geçtiğinde, grubun neden bu kadar başarılı olduğuna dair fikir edinebilirsiniz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.