İsim Değiştiren Ünlü Markalar

İsim Değiştiren Ünlü Markalar
  • 5
    0
    1
    0
  • Tanınan bir isim, bir marka için son derece değerli bir varlıktır. Doğru ismi bulmak, bir işletmenin veya ürünün başarılı veya başarısız olmasının anahtarı olabilir.

    Hemen hemen hepimizin varlığından haberdar olduğu dünya devi markalar, doğdukları günden bu yana, tahmin edildiği üzere uzun ve çetrefilli yollardan geçmiştir. Büyük başarılara imza atmış bazı markaların bu yolculukta isim değişikliğine gittiğini ve önceden oldukça farklı isimlere sahip olduklarını biliyor muydunuz? 

    Gelin, eskiden sahip oldukları isimlerle bizleri şaşırtacak olan bu markalara göz atalım!

     

    1-Snickers

    Çikolata üreticisi Mars, Snickers'ı her zaman dünya çapında aynı adla satmadı. Birleşik Krallık'ta Mars ailesinin atından esinlenildiği iddia edilen barın ismi, 1990 yılına kadar Marathon olarak biliniyordu.

    Snickers demişken efsaneyi analım!

     

    2-Google 

    Arama motoru Google, 1996 senesinde BackRub ismiyle kuruldu ancak markanın kuruluşundan 1 sene sonra, 1997 senesinde, BackRub isminin Googol olarak değiştirilmesine karar verildi. Değişim esnasında ortaya çıkan ortografik bir hata sonucu, arama motorunun ismi Google.com olarak ortaya çıktı ve bu şekilde günümüze dek ulaştı!

     

    3-Pepsi

    Piyasaya Brad's Drink ismiyle atılan içecek markası, daha sonrasında ''dispepsi'' yani, ''hazımsızlık'' kelimesini çağrıştırması amacıyla Pepsi olarak isimlendirildi.

     

     

    4-Instagram 

    Yediden yetmişe büyük bir çoğunluğumuzun gün içerisinde defalarca kontrol ettiği uygulama olan Instagram'ın ilk adının Burbn olduğunu duyunca şaşırdıysanız ortak duyguları paylaşıyoruz demektir! 

    Uygulamanın yaratıcıları olan Kevin Systrom ve Mike Krieger, uygulamanın Foursquare ve Mafia Wars karışımı olduklarını düşünüyorlardı ve adının Systrom'un favori içeceğinin olmasında karar kıldılar: Kentucky viskisi. Böylece uygulama Bourbon viskinin kısaltılmış adını aldı. 

    Ancak bir süre sonra uygulamanın düşündüklerinden çok daha karmaşık olduğuna karar verip ''Instant (anlık)'' ve ''Telegram (telgraf)'' kelimelerinin kombinasyonu olan Instagram ismi ile değiştirdiler.

    Evet, bu değişime şaşıranlar olarak Burbn'a gidip biraz stalk yapalım!

     

     

    5-Nike 

    1964 yılında, Oregon Üniversitesi'nden atlet Phil Knight ve koçu Bill Bowerman, Japon şirketi Onitsuka Tiger tarafından yapılan koşu ayakkabılarını dağıtmak için Blue Ribbon Sports'u (BRS) kurdu.

    Daha sonra, 1971'de şirketin fabrikalarından birini işleten Jeff Johnson, o zamanlar tüm büyük marka isimlerinin hatırlanması kolay tek bir kelimeden oluştuğundan ve Z, X veya K gibi "egzotik" harfler içerdiklerinden bahsetti.

    Böylece kanatlı zafer tanrıçasının adı olan Nike'ı önerdi. Johnson'ın bir röportajda dediğine göre bu, hayatında sahip olduğu en iyi fikirdi.

     

     

     

    6-Amazon 

    Jeff Bezos, 1994'te kurduğu marka Amazon'u, sık kullanılan sihirbaz ifadesi "abrakadabra" kelimesinin kısaltılmış bir versiyonu olan Cadabra olarak adlandırmak istedi. Avukatı bu ismi "kadavra" olarak yanlış anladıktan sonra, Bezos, bu ismin bir değişikliğe ihtiyacı olduğunu fark etti ve hem büyüklüğü hem de hacmi gösteren dünyanın en büyük nehrinin adı olan Amazon'u seçti.

    7-Starbucks

    İngilizce öğretmeni Jerry Baldwin, tarih öğretmeni Zev Siegl ve yazar Gordon Bowker üçlüsü, 1971 senesinde Seattle'da ilk kahve dükkanlarını açmaya hazırlanıyorlardı ve akıllarında korkunç bir isim vardı. Ben demiyorum, onlar röportajda böyle diyorlar... Bu isim ''Cargo House'' idi.

    Fakat ardından buldukları bir haritada eski bir maden kasabası olan ''Starbo'' ismini gördüler ve akıllarına Moby Dick karakteri olan Starbuck geldi, böylece ''Starbucks'' doğdu.

     

     

    8-Skype 

    Müzik paylaşım sitesi Kazaa'nın kurucu ortakları Niklas Zennström ve Janus Friis, görüntülü sohbet yazılımlarını ilk kez 2003 yılında yayınladıklarında, bu yazılım Sky Peer-to-Peer adı altındaydı.

    Daha akılda kalıcı bir şeye ihtiyaçları olduğunu fark ettikten sonra, takma adı Skyper olarak kısaltmaya çalıştılar ve alan adının zaten alınmış olduğunu keşfettiklerinde Skype'a karar verdiler.

     

     

    Sizi en çok şaşırtan markayı yorumlarda yanıtlayın!

     

     

    Kaynaklar:

    https://bestlifeonline.com/brands-original-names/

    https://www.lovemoney.com/gallerylist/52529/from-starbucks-to-sony-famous-brands-that-changed-their-names

     

     

     

     

     

     


    Yorumlar (1)
    • ohaaaa çok güzel içerik ya. eline sağlıııkk

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.