Şeffaf ve Dingin: Cigarettes After Sex

Şeffaf ve Dingin: Cigarettes After Sex
  • 0
    0
    0
    0
  • Dokunabilecek kadar yakın ama uzaklaşmış duygular, düşünceler. Yakın ama ulaşamayacağımız yerdeler, şeffaflıkla konumlanmış. Bir yanılgıdan ibaret belki de. Bu durumun tanımı Cigarettes After Sex. New York çıkışlı grubumuzun vokalleri oldukça başarılı. Greg Gonzalez'in sesiyle bir girdaba giriyorsunuz, enstrümanların sesi de ruhunuzu okşuyor ve özel duyguların, özel zamanların grubu haline evriliyor Cigarettes After Sex. Böylesine duygusal, betimsel ve romantik şarkılar yazan, kendine özgü bir müziği olan ve birçok tarifsiz duyguyu iliklerime kadar hissettiren erkek vokale sahip bir grup,müzik dünyasında epeydir eksikliğini hissettiğimiz bir durumdu. Belki grubun popularitesi ismiyle artmış olsa da bu ünü oldukça hak eden bir grup. Grup üyeleri Greg Gonzalez, Phillip Tubbs, Randy Miller ve Jake Tomsky. Cigarettes After Sex'i uykuya dalmadan önce dinlediğiniz zaman üzerinizdeki negatif etkinin kalktığını ve kendinizi dinginliğin ta kendisine bıraktığınızı hissediyorsunuz ve böylece uykuya dalışınız çok yumuşak ve naif bir biçimde oluyor. Sakinleştirici etkisi de ayrı kılıyor Cigarettes After Sex'i. Cigarettes After Sex albüm kapaklarının, fotoğraflarının ve videolarının vazgeçilmezi: Siyah-beyazlık. Bu da parçalara eşlik ederken sizi siyah bir fona davet ediyor. Gözlerinizi kapattığınızda bu naif vokalin ve kusursuza yakın enstrüman işleyişinin bir bütünselliği çağrıştırdığını fark ediyorsunuz ondandır ki uzun bir loop'a alış süreci başlıyor. Çıkmak istemiyorsunuz, belki de en derine gidişinizi izlemenin hafifliğidir bu. Bu girizgahtan sonra grubun kendi adını taşıyan albümünden bahsedelim.

    1- K.

    Buğulu bir vokal, uykuya dalmak üzere olan bir beden. Bu ikilinin pozitif korelasyonu K. Sözleriyle, ince dokunuşlu enstrümanlarla bezenişiyle yatıştırıcı etkili bir ilaç adeta.
    "Kristen, come right back  I've been waiting for you to slip back in bed  When you light the candle"
    Bir Detay: K'nın nereden geldiğini anladık sanırım, arzulanan "Kristen".

    2- APOCALYPSE

    Gelelim Apocalpyse'e. Kas gevşetici etkisini gördüğümüz bu parça da albümün diğer parçalarıyla paralel tınılara sahip.
    "got the music in you baby, tell me why got the music in you baby, tell me why you’ve been locked in here forever and you just can’t say goodbye"

    3- SUNSETZ

    Sunsetz'den bahsedecek olursak huzur olur tanımı. Kelimeler, cümleler birbirine kenetlenmiş bir biçimde karşınızda dikiliyor gibi. Parçanın ve parçanın isminin hayal gücüne etkisi şu şekilde oluyor: Güneşin çıplak bir şekilde canımızı yaktığını, bir şekilde ruhumuza ulaştığını, dalgaların kulağımızın pasını sildiği bir an. Belki arzulanan kişiyle, belki de arzulamanın kendisiyle konuşuyoruzdur.
    "and when you go away, i still see you the sunlight on your face in the rear view"

    4- JOHN WAYNE

    Albümün en kıyıda köşede kalmış nadide parçası "John Wayne" kanımızca. Mutsuzluk-özlem-aldanma gibi üç kavramın isyanı niteliğinde bir şarkı. Ama öyle bir isyan ki kulağınıza fısıldar halde.
    "Baby, he's got to be crazy  Living like he's John Wayne  Always facing the world and chasing the girl  Baby, he's got to be crazy"
    Yazıya aşağıdaki playlistle eşlik edebilirsiniz.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.