Bir Şarkı, Bir Hikaye Iı

Bir Şarkı, Bir Hikaye Iı
  • 1
    0
    0
    2
  • Candan Erçetin Yalan isimli şarkısını 1997 yılında Çapkın ismine sahip ikinci albümünde yer vererek sevenlerine sundu. Şarkının sözleri hayatın içinden noktalara değinmekte ve kaçamadığımız bir gün hepimizin tadacağı ölümden bahsetmektedir. Sözlerinin sahip olduğu bu yoğunluk insanlar tarafından çok ilgi görmesinin bir sebebi olabilir. Hatta o kadarki şarkı İstanbul Fm en çok istek alan şarkı ödülünü almıştır.  Çıkış tarihinden bugüne kadar aradan 24 yıl geçmiş olmasına rağmen hala severek dinlediğimiz bu şarkının sözlerinin sahibi Mete Özgencil, müziğinin sahibi ise Yıldız Usmanova'dır.

    Gerek şarkının sözlerinin sahip olduğu derinlik gerekse de sözlerinin bizlere hatırlattığı acı anılar dolayısıyla şarkıyı dinleyenini her defasında alıp uzaklara götürmektedir. Şarkının klibinde çeşitli yaş gruplarından oluşan bir otobüs insanın yolcuğu işlenir. Güle oynaya, mutlu bir şekilde yolculuk yaparken klip acı bir trafik kazası ile sonlanır. Otobüsteki çeşitli yaş grubunun aslında hayat yolculuğunu simgelediği düşünülüyor. Klipte kitap okuyan bir yolcu dikkat çekmektedir. Yolcu Richard Bach'ın bir kitabını okumaktadır. Kitabın üzerinde ise  “Tırtılın dünyanın sonu dediğine, usta, kelebek der” yazar. 

    Peki gerçekten bu klip ve şarkının sözleri o günden 4 ay sonrasını işaret ediyor olabilir mi? 4 ay sonra öyle bir olay gerçekleşti ki klip adeta kaderin habercisi kabul edildi.

    Aynı yıl ancak 4 ay sonra, Ekim 1997.  Karapınar Konya-Ereğli Karayolu üzerinde korkunç bir trafik kazası sonucu 48 kişi yaşamını yitirdi. Tankerle çarpışan otobüste büyük bir yangın çıktı.

    Kazanın sebebinin ise otobüs şoförünün uyuyakalması olarak belirlendi. Olayı daha üzücü hale getiren şey ise yolcuların çoğunun 29 Ekim tatilini evlerinde geçirmek isteyerek memlektlerine doğru yola çıkmış bir grup üniversite öğrencisinden oluşmasıydı. Çıkan yangın sebebiyle yolcuların kimlikleri dahi zor tespit edilirken ilginç bir şey ile karşılaşıldı. Yangında bir yolcunun defteri yanmamıştı ve defterde şu sözler yazıyordu: “Dünyada ölümden başkası yalan” 

    Sitem etme, haberi yok dağların
    Gözlerini, ellerinle bağladın
    Faydası yok, geç kalınmış figanın
    Dünyada ölümden başkası yalan...


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.