Doğru Bir Kariyer İçin Geç Bir Başlangıç: Badflower'ın Müzikal Yolculuğu

Doğru Bir Kariyer İçin Geç Bir Başlangıç: Badflower'ın Müzikal Yolculuğu
  • 2
    0
    0
    0
  • Badflower, ilk albümü "OK, I'm Sick"i 2019'da çıkardığında Josh Katz (vokal, ritim gitar) 28, Joey Morrow (solo gitar) 28, Anthony Sonetti (bateri ,perküsyon) 30 ve Alex Espiritu (bas gitar) 28 yaşındaydı. Grubun ilk tohumları ise bu albümden 11 yıl önce 2008'de atılmıştı.

    Konservatuarda tanışan Josh Katz ve Joey Morrow California'daki apartmanlarında 5 kişilik bir grup olarak 2008'de şarkı yazmaya başladılar. Grubun ilk adı The Cartunes'du. Prodüksiyonunu kendileri yaptıkları bir EP'lerini 2011'de çıkardıktan sonra grubun bas gitaristi ve ritim gitaristi gruptan ayrılma kararı aldı. Bunun üzerine Katz ve Morrow bir reforma gitmeye karar verip gruba Espiritu ve Sonetti'yi ekledi. The Key Club'da çalmaya başlayan Badflower, bir süre sonra NSYNC üyesi Lance Bass'in dikkatini çekti ve Bass'in radyo programında grubun bir şarkısı yer aldı. Ancak grubun sıkıntıları tam da burada başladı.

    Bunun üzerine birkaç indie plak şirketinden teklif alan grup, bunların hiçbirinde kendine bir ev bulamadı. Badflower'ın ">BUILD'e verdiği röportaja göre bu şirketlerin hepsi grubun "sound"unu bir şekilde değiştirmeye çalıştı. Badflower, bu plak şirketlerinin biriyle çalışırken ilk teklisi "Soap"u Mart 2015'te piyasaya sürdü. Sonrasında "Animal" şarkısının demosunun çıkmasıyla grup bundan tam bir yıl sonra Mart 2016'da büyük bir plak şirketi olan John Varvatos Records'a imza attı. Bu plak şirketi altında ilk projesini 2016'nın sonunda yayımlayan grup, bu plak şirketinin imzaladığı ilk rock grubu olma önemini taşıyor.

    İlk projeleri "Temper"dan sonra Badflower ilk turnesine çıktı. Eylül 2017'yle birlikte ilk stüdyo albümü çalışmalarına başlayan grubun ilk teklisi "Ghost"du. Ghost, grup ve özellikle solist Josh Katz için kişisel önem taşıyan bir şarkı. Katz, bir Loudwire röportajında sürekli panik ataklarla boğuşan bir kişi olduğunu ve turnede çok fazla panik atak geçirdiğini dile getirdi. Turneden döndüğünde depresyonla boğuştuğunu söyleyen Katz, bu durumdayken "Ghost"u yazdığını söylüyor. Şarkı bir intihar teşebbüsünü anlatıyor. Katz, şarkı boyunca eğer intihar etmiş olsaydı arkadaşlarının, ailesinin ve sevdiklerinin nasıl tepki vereceği, acı çekeceğine dair varsayımsal senaryolardan bahsediyor. Ek olarak de kendisinin nasıl bir pişmanlık içinde olabileceğini dile getiriyor.

    Grup burada kendini öbür rock gruplarından ayırmaya başladı. Özellikle grubun estetiği ve şarkı konseptleri, konuları daha yaratıcı ve günümüz konularıyla daha iç içe. Gelecek klip ve şarkı çalışmalarında bunu daha net göreceğiz.

    Grubun çıkış albümündeki 2.tekli ise "x ANA x" oldu. Birleştirdiğinizde xanax ismine sahip olan şarkı, tahmin edilebileceği gibi kötü bir uyuşturucu deneyimini anlatıyor. Gitar riff'i olarak da grubun en "old school" riff'lerinden birine sahip. Ghost'un ABD rock listelerinde 2.sıraya çıkmasından sonra bu şarkı rock listelerinde yer bulamadı.

    Sonraki tekliye ise "Heroin" ismini koyan grup; eroini bir toksik ilişkiye benzetirken, romantik bir ilişkiyi de eroin bağımlılığına benzetiyor. Grup, bu şarkıyla birlikte ilk defa ABD rock listelerinin tepesine tırmandı. Aslında bu şarkının albümde olmaması beklenmiyordu ancak Katz ve plak şirketi son anda albüme dahil etmeye karar kıldı.

    "OK I'm Sick"in 4.teklisi ise Badflower'ın şu ana kadarki en iyi şarkılarından. "Promise Me", çocukluktan başlayan bir aşk hikayesini anlatıyor. Görsel olarak Badflower'ın en başarılı çalışması. Şarkı bir yandan da Katz'in yaşlanmaktan ne kadar çok korktuğunu anlatıyor. Aynı zamanda çok patlayıcı gitar ve bateri kısımlarına sahip.

    Albümün son teklisinde ise "The Jester" gelmişti. Bu şarkı da yine Josh Katz'in panik ataklarına dair ve büyük bir kitleye performe ederken korku deneyimlemesiyle alakalı.

    Albümün kendisine geçmeden hemen önce; eğer farkettiyseniz grup, kliplerine ve prodüksiyonlarına çok önem veriyor. Birçok skit ve birçok farklı kamera çalışmaları kullanıyorlar. Badflower, estetiğine ve nasıl bir resim çizdiğine çok önem veriyor. Bu albümde de kendini gösteriyor.

    Grup, önem verdikleri konular hakkında söyleyeceklerini çekinmeden söylüyor. "Murder Games" şarkısı bir vegan "anthem"i. Grubun solisti ve bas gitaristi vegan, bunu dile getirmekte de normal olarak bir sıkıntı çekmiyorlar. Şarkı, insanların hayvanlara uyguladığı şiddete dikkat çekiyor. Albümün bir başka şarkısı "Wide Eyes"ın konusu ise Katolik Kilise'sinin yıllardır sakladığı çocuk tacizi skandalı. "Die" da bu albümde grubun politik duruşu konusunda bir fikir veriyor. Grup, burada o zamanki ABD başkanı Donald Trump'ı hedef alıyor.

    2019'da "OK, I'm Sick" albümüyle rock sahnesine hızlı giren grup, sonrasında ">Move Me, ">30 ve ">F*ck The World teklileriyle hayranlarına yeni materyal sunmaya devam etti. Şimdi ise yeni albümleri için hazırlıklara başladılar. 7 Temmuz'da Badflower, "Family" şarkısını piyasaya sürdü.

    Şarkının 2 yarısı büyük bir zıtlığa sahip. Family, Katz'in zamanla nasıl ailesinden uzaklaştığını anlatıyor ve grubun yeni albümünün ilk teklisi. Badflower'ın 2.stüdyo albümü "This Is How The World Ends"in 24 Eylül'de çıkması bekleniyor. Bu şarkıyla birlikte beklemede olmamak mümkün değil. O zamana kadar buradan "OK, I'm Sick"i dinleyebilirsiniz:

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.