Güneşten Korunma Yolları

Güneşten Korunma Yolları
  • 0
    0
    0
    0
  • Güneşten korunmanın en iyi yolu güneşten uzak durmaktır :) Diğer önlemler arasında güneş kremi kullanmak, koruyucu giysiler giymek ya da UV ışınlarının en güçlü olduğuöğle vakitlerinde güneşe çıkmamak yer alır.

    Çok fazla güneş altında kalmanın en büyük zararı güneş yanığıdır. Güneşte yanmış bir cilde güçlü bir mikroskop altında bakarsanız, hücrelerin ve kan damarlarının zarar gördüğünü görürsünüz. Tekrarlanan güneş hasarı ile cilt kuru, kırışık, renksiz görünmeye başlar. Cilt daha kalın gibi görünse de aslında zayıflamıştır ve sonuç olarak daha kolay moraracaktır.

    Güneşin faydaları var mı?

    Vücudunuzun D vitamini sentezlemesi için güneş ışığına ihtiyacınız olduğu aşikardır, çünkü D vitamini çoğu gıdada doğal olarak bulunmaz. Ancak günümüzde birçok gıda üretim sürecinde D vitamini ile takviye edilmektedir. Bu nedenle, güneşe maruz kalma vücudun D vitamini temini için eskisi kadar önemli değildir. Tabii ki, açık havada olmak çoğu insanın kendini iyi hissetmesini sağlar. 

    Güneşin zararlı etkilerinden nasıl korunabilirim?

    Güneşten uzak durmak güneşin zararlarından korunmanın en iyi yoludur, ancak çoğumuz iş gereği dışarı çıkarız. Bu nedenle dışarı çıktığınızda şu önlemleri alabilirsiniz:

    • Daima güneş koruyucu kullanın. Vücudumuza sürdüğümüz güneş kremi faydaları pek çoktur.  Her gün cildinize uygulayın.
    • Gün ortasında güneşten kaçının, sabah 10'dan akşam 3'e kadar Güneş yanığına neden olan ultraviyole ışınları bu saatlerde en güçlüsüdür.
    • Koruyucu giysi giyin. Özellikle günün ortasında uzun süre dışarı çıktığınızda.
    • UV ışığını filtreleyen güneş gözlüğü kullanın.

    Güneş kremindeki SPF Önemli Mi?

    Güneşte çok kaldıysanız güneş  ışıklarının vücudunuza zarar vermesi kaçınılmazdır. Bunun için güneş kremi kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Güneş kremi seçerken en önemli etken SPF miktarıdır. Güneş koruyucunun güneş ışınlarını ne kadar önlediğini belirten biroran olan SPF, bir tür zarar önleme oranını hesaplama kavramıdır.

    • SPF 4-12 arası oranlar hafif koruma,
    • SPF 30’a kadar orta koruma
    • SPF 30 ve üstü oranlar ise yüksek koruma olarak bilinir.

    Kaynak : Acemi Dergi


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.