Twitch'te Kara Para Aklandığı İddia Edildi

Twitch'te Kara Para Aklandığı İddia Edildi
  • 1
    0
    0
    1
  • Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada 125 GB'lık bir belge sızdırıldı. Belgede, Twitch üzerinden yaklaşık 10 milyon dolarlık bir kara para aklandığı iddia edildi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in TBMM gündemine taşıdığı bu iddia ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da soruşturma başlattığı ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında, ‘Temiz Twitch’ kampanyasını başlatan isimlerden olan 'Jahrein' lakaplı Ahmet Sonuç, bilgisine başvurulmak üzere İstanbul Emniyetine çağırıldı. 

    Antalya'da tatilde olduğu öğrenilen Ahmet Sonuç'un, telefon ile Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bilgi verdiği belirtildi. 

    "Temiz Twitch" kampanyasıyla birlikte kara para aklama olayının kredi kartı dolandırıcılığı üzerinden yapıldığı iddia ediliyor. İddia, bazı Twitch yayıncılarının, başkalarına ait kredi kartı bilgilerini ele geçiren dolandırıcılık şebekeleriyle anlaşma yaptıkları yönünde. Twitch üzerinden bağış için oluşturulmuş "Bit"in, çalınan kartlarla satın alındığı öne sürülüyor. Yayıncılar ise belirli bir komisyon aldıktan sonra kalan parayı, dolandırıcıların kripto hesaplarına aktarıyorlar. 
    İddiaya göre, çok sayıda Twitch yayıncısı bu yöntemle yüklü miktarda Bit alarak, dolandırıcıların suçtan elde edilen paralarını aklamaları sağlanıyor. Twitch üzerinden aklanan paranın büyüklüğünün 9.7 milyon ila 10 milyon dolar arasında olduğu bir diğer iddialar arasında yer alıyor.  

    Yeni bilgiler geldikçe haber güncellenecektir. Ayrıca bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın! 

    Kaynak:


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.