Albüm incelemesi: Tom Morello - The Atlas Underground Fire

Albüm incelemesi: Tom Morello - The Atlas Underground Fire
  • 1
    0
    0
    0
  • Ünlü gitarist Tom Morello'nun 15 Ekim 2021'de yayımladığı bu albüm, pandeminin ruhsal ve psikolojik anlamda yıkıcı etkilerinden doğan bir albüm diyebiliriz. Tom Morello, albümün üretimini ve ilham kaynağını şöyle açıklıyor:

    "Gerçekten depresyondaydım. 4 ay boyunca gitara dokunmadım. Şarkı yazmak ve gitar çalmak için sıfır ilham hissettim ve sonra ilham çok olası olmayan bir kaynaktan geldi. Kanye West'in bir röportajında "birkaç hit albümünün vokallerini iPhone'unun sesli notlarına kaydettiğini" okudum. "Bir iPhone'um var. Acaba elektro gitar kaydedebilir mi?" diye düşündüm. Elbette, olabilir. Kulağa harika geliyordu; bu yüzden bu gitar rifflerini dünyanın dört bir yanındaki mühendislere, yapımcılara ve sanatçılara mesaj atmaya başladım. Küresel bir rock 'n' roll mektup arkadaşı topluluğu topladım."


    Bu albüm için tamamıyla bir "rock albümü" diyemeyiz. Kimi şarkılarda klasik rock müzik riffleri varken, kimi şarkılarda techno esintileri bile mevcut. Bazı şarkılarda tam anlamıyla delirebileceğiniz, bazı şarkılarda ise kafanızı yastığa koyup dinlenebileceğiniz dopdolu, kalite patlaması yaşayan bir albüm.

    Albümde Bruce Springsteen ve Eddie Vedder ile birlikte coverlanan AC/DC'nin meşhur şarkısı "Highway To Hell" ile beraber öne çıkan diğer şarkılar; "Let's Get The Party Started (ft. Bring Me The Horizon)", "Driving to Texas (ft. Phantogram)", "Hold The Line (ft. Grandson)".

    Albümün Spotify linki:

    Peki sizin bu albümdeki favori şarkınız hangisi? Bu albüme 10 üzerinden kaç puan veriyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlara bekliyorum...

     

    Kaynak: 1


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.