Acayip sözlerin, ironik anlamların şahı; Türk Rock müziğinin sevilen grubu: Malt

Acayip sözlerin, ironik anlamların şahı; Türk Rock müziğinin sevilen grubu: Malt
  • 4
    0
    0
    0
  • Cenk Durmazel (solist), Barış Ertunç (gitarist), ve Cenk Turanlı (bas gitarist) ana kadrosundan oluşan Malt, 2006 yılında ilk albümleri "Kendi Adını Taşıyan İlk Albüm" ile piyasaya giriş yaptı. 

    “Tanımadığımız insanlar üzerinden ticari sonuçlara varmak yerine ne hissediyorsak onu yaptık”

    Cenk Durmazel, Malt ile 3 hafta gibi bir sürede kaydettiği ilk albümleri için; "Sek ve buzsuz oldu." benzetmesini yapıyor. Dinleyiciye salt rock müzik hissiyatını dolu dolu veren bu başarılı albüm, gerek ironik sözleriyle, gerek Cenk Durmazel'in başarılı vokaliyle, gerekse bas gitarın kulağımızı doldurmasıyla gayet başarılı bir albüm diyebiliriz. Grubun adından albüme yansımalar olmuş, zira iki biraya coşacağınız bir albüm diyebiliriz :) Bu albümden güzel bulduğum şarkı sözleri:

    "Aşkın gözü kör olabilir ama, inan bana karnı açtır. İyi sindirilmemiş bir aşk üçüncü tekillere muhtaçtır." (Aşkın Gözü)

    "Çekilin yolumdan, geri geri geliyorum. Kimler ne kazıklar atmış, camdan bakarken görüyorum." (Motor)

    "Hayatıma asma bir kat yaptım. Yeni bir aşk bir de çekyat kattım. Tam mutlu olurum burda derken; üç nokta bire bile dayanamadı, tepeme yıkıldı." (Deprem)

    Grubun ikinci stüdyo albümü "Arıza", 2010'da yayımlandı. İlk albüme nazaran daha soft, hafiften hüzün içeren şarkılar barındıran bu albümde de grubumuz kalitesinden ödün vermemiş. Sağlam riffler ve sololar barındıran şarkılar içeren bu albüm de baştan sona dinlenilmesi gereken müthiş bir iş.

    Şimdi de "Arıza" albümü içindeki şarkılardan sözlere göz atalım:

    "İhtiyaç niyetine tatil, tatil diye. Cebimdeki son iyi dileklerle Cunda'lar Kaş'lar gezdik. Ultra her şey, sıfır yaş çocuk planların da dahil. Bütün opsiyonları gezdik, birikmiş kulunçları ezdik" (Evdeymiş)

    "Gevelenme konuş artık bittiyse bitti terkse terk. Bizi mazeretlere bağlama, ayrıldık de ama ağlama." (Arıza)

    "Hep terkedildim hiç terkedemedim. İçimde kalmıştı söyleyeyim dedim..." (Olmaz)

    2011'de Nilüfer'in proje albümü "12 Düet"te "Ara Sıra Bazı Bazı" isimli şarkıyla yer aldılar. Grup, albüm çıkarmadıkları yıllar içerisinde konserleriyle aktifti. 2014 yılında "Merkezde Araç Yok Arkadaşlar" adlı tekliyi yayımladılar.

    Ve 2 Şubat 2016'da solist Cenk Durmazel'in attığı twitle birlikte grup dağıldı. Atılan twit ise şöyle:

    Dağılmasaydı, belki yine kaliteli işler dinlemeye devam edecektik. Hikayesi böyle sona eren bir grubu aktardık, dinlemekten keyif aldığım ve şiddetle tavsiye ettiğim bir grup. Keyifli dinlemeler :)

     

    Güncelleme: 1 Nisan 2022'de Malt, sosyal medyadan tekrar birleştiklerini duyurdu. Gruba ek olarak, dağılan Kurban grubunun davulcusu Burak Gürpınar da katılmış bulunmakta.

    En kısa zamanda yeni albüm haberini de paylaşabilmek dileğiyle, Malt'a başarılar diliyoruz... Umarız tekrar dağılmazsınız :)

     

    Kaynak: 1


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.