Heliotrope (Gün çiçeği) Miti🌻

Heliotrope (Gün çiçeği) Miti🌻
  • 3
    0
    0
    0

  • Güneş tanrısı Apollon, bir gün Phtya deresi kıyısında, Okeanos'un güzel kızı Klytie'yi görür. Uzun boylu, narin yapılı bir kız olan Klytie Apollon'un hoşuna gider. Gidip Klytie ile tanışır. Apollon'un da çok yakışıklı ve dikkat çekici bir genç olmasından dolayı Klytie'de ona kolayca aşık olur. Ve Apollon'u deli gibi sevmeye başlar.





    Fakat, Apollon özgür ruhlu ve kafasına eseni yapan biri olarak bu kızdan çabucak bıkar. Bazıları Klytie'nin sevgisinin fazlalığının Apollon'u usandırdığını söyler. Zamanla araları açılmaya başlar. Kız aralarında ki duruma şaşırır. Düzeltmek için her şeyi yapar. Apollon'a yalvarır, yakarır, ağlar ama hiç bir fayda etmez. Apollon ondan soğumuştur. Bu gerçeğin acısına daha fazla dayanamayan Klytie, ölür. Klytie'nin ölümünden sonra Apollon, kendi sevgisi yüzünden ölmesine ve bir daha güneşin parlak ışıklarını göremeyecek olmasına çok üzülür ve vicdan azabı çeker. Daha sonra kızın bedenini "Heliotrope" yani "Gün çiçeği" ne çevirir.




    Gün çiçeği hala Apollon'a olan sevgisini gösterir. O nereye gitse yüzünü oraya çevirir. Ama aşkına karşılık bulamadığı için hala üzgündür ve  uüzüntüsünden dolayı öne eğiktir. Yani zavallının kalbi yaralı boynu büküktür.




    🌻Kaynak🌻
    Klasik Yunan Mitolojisi-Şefik Can
    Pinterest 

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.