2000'lerin Melankolik Sesi Emre Aydın'ın En Sevilen 10 Eseri

2000'lerin Melankolik Sesi Emre Aydın'ın En Sevilen 10 Eseri
  • 1
    0
    0
    0
  • Emre Aydın 2 Şubat 1981'de Isparta'da doğmuştur. Hayatımıza girdiği yıllarda İzmir'de bulunan sanatçı, karşımıza ilk defa 6. Cadde adını verdiği müzik grubu ile barlarda sahne alarak çıkmıştır. 2002 yılında bu grup ile katıldığı "Sing Your Snog " isimli yarışmada birincilik elde etmiştir. Bu her ne kadar Emre Aydın'ın hayatında bir dönüm noktası gibi gözükse de kariyerinde 6. Cadde sadece bir başlangıç olarak kalmış, müzik hayatına solo devam etmiştir.

     

    Emre Aydın ilk albümünü 2006 yılında piyasaya sürmüştür. Hareket Vakti şarkısı hariç tüm eserler Emre Aydın'a aittir. Bu albümdeki Afilli Yalnızlık- Kim Dokunduysa Sana- Git şarkıları bir hikayenin parçalarıdır, üçleme olarak bilinmektedir. Bu üçlemeni kliplerinde de Şebnem Dönmez yer almaktadır. Bu albümle yakaladığı başarısını "Yılın En İyi Rock Müzik Sanatçısı", "Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı", ‘’Yılın En İyi Parçası’’, ‘’Yılın En İyi Albümü’’, ‘’Yılın En İyi Video Klibi’’gibi 50’ye yakın ödülle, ve dinleyicileriyle buluştuğu 400’e yakın konserle devam ettiren sanatçı, 2008 yılında MTV tarafından her sene düzenlenen Avrupa Müzik Ödülleri (EMA)’nde “Türkiye’nin En İyi Sanatçısı” ardından Liverpool‘da yapılan finalde 21 ülkenin birincisini geride bırakarak “Avrupa’nın En İyi Sanatçısı” ödüllerine layık görülmüştür. 

     

    Kalbi kırık bir adamın hikayesini anlattığı ilk albümünden sonra Kağıt Evler albümü ile adeta kalp kırıklığı ile vedalaşmak istemiştir. Çok daha duygu yüklü olan ikinci albümde Bu Yağmurlar, Son Defa, Hoşçakal şarkıları oldukça öne çıkmıştır. Bu albümün ardından 2 şarkılık( Beni Biraz Böyle Hatırla ve Soğuk Odalar) bir single çıkartmıştır. 

     

    2013'te üçüncü solo albümü olan Eylül Geldi Sonra albümü piyasaya çıkmıştır. Emre Aydın 10 şarkıya yer verdiği bu albümde Sezen Aksu'dan "Belalım" ve Nazan Öncel'den "Geceler Kara Tren" şarkılarına cover çalışması yapmıştır. Albümde kalan 7 şarkının söz ve müziği Emre Aydın'a ait olmakla beraber bestesi Shimon Buslika'ya ait olan "Eyvah" adlı şarkının sözleri Emre Aydın'a aittir. Emre Aydın bu albümünün en çok satan albümü olduğunu, albümde de Sezen Aksu esintileri olduğunu eklemiştir. 

     

     En son Model grubu ile "Bir Pazar Kahvaltısı" isimli düet çalışmasında yer alan sanatçı bu düetten sonra bir albüm çıkartmamış ve kariyerine 7 yılda 19 solo sığdırmıştır. Her ne kadar neredeyse 20 yıla yayılmış bir kariyeri olsa da benim şahsi favorim Emre Aydın'ın kariyerinin ilk 5 yılı sanırım. Genel beğeniye göreyse işte Emre Aydın'ın en beğenilen 10 eseri:

     

    1-Hoşçakal:

    2-Bir Pazar Kahvaltısı:

    3-Afilli Yalnızlık:

    4-Beni Vurup Yerde Bırakma:

    5-Sen Beni Unutamazsın:

    6-Son Defa:

    7-Her Şey Biraz Hala Sen:

    8-Belki Bir Gün Özlersin:

    9-Beni Anla:

    10-Hırka:

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.