Hedonutopia'nın sadece 4 kelimeden oluşan büyülü parçası "Çöl"

Hedonutopia'nın sadece 4 kelimeden oluşan büyülü parçası "Çöl"
  • 3
    0
    0
    0
  • Karanlık melodileri, elektronik ritimleri ve derin vokalleri ile geçtiğimiz günlerde 6. Stüdyo çalışmaları “Nergist” i yayımlayan Hedonutopia, albümde birbirinden özel yedi parçaya yer vermiş ve alternatif sahnenin başarı basamaklarını hızla tırmanmaya devam ederken tüm müzik kamuoyunun ilgisini çekmişti.

    Bu gün bu albümden ziyade grubun, dinleyenleri her seferinde “deneyselliğin çorak topraklarından, melankolinin derin sularına kadar geniş bir coğrafyada” gezdirmeyi başaran büyülü parçası "Çöl" ü sizlerle paylaşmak istiyorum. Parçanın zannımca büyülü olmasının başlıca sebebi ise, pek şüphesiz kemik kitlenin de bildiği gibi Fırat Külçek’in 6 dakika 40 saniye boyunca sürekli aynı 4 kelimeyi tekrar etmesi. Parça, Kerem Feyzi’nin Retro tınılı klavye performansıyla, dinleyicilerine oldukça huzur veren bir karşılama sunuyor. Peşi sıra çok derinlerden Fırat Külçek’i duyuyor ve bu büyülü vokalin semalarında süzülüp duruyorsunuz. Bu süzülme halinde ise kâinatın tüm tasasını bir kenara bırakıp, hayalperest bir ruh haline bürünüyorsunuz. Altı dakika boyunca işittiğimiz sözler ise hiç değişmiyor:

    “Endiro Vaey, Siraramu Erehe”                  

    Bu efsunlu sözlerin ne anlama geldiğini henüz idrak edememiş olsam da haletiruhiyelerimizi oldukça memnun kılacağını biliyor; sözü daha fazla uzatmadan sizleri “Çöl” ile baş başa bırakıyorum.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.