DEĞİŞİM

DEĞİŞİM
  • 1
    0
    0
    0
  • Bugün yazacaklarım hep yarınlara bırakıyorum.
    Korkular mı? Evet bu toy halimle yazacaklarım ilerde bana ters düşebilir bu kez geçmişimden mi utanmalıyım yoksa ben değiştim mi demeliyim. İnsanlar bu lafı zikrede zikrede mansızlaştırmakla kalmayıp adeta bir yalan, bahane ve bir kaçış yolu olarak algılıyor. Haklılar şu zamanda en çok sevdiğiniz bir nesneyi sıklıkla gördüğünüz zamanda bir değeri ve manası kalmayıp sıradanlaşmaya başladığını görebilirsiniz. Değişim, kaçınılmaz bir gerçek iken insanlar neden hala kimse değişmez lafını kullanıyor. Kendimden örnek vermek gerekirse ki vermem eski ben olsaydım bütün hayatıöı dökebilirdim ama ben değiştim. Değişmek öyle kolay bir iş değildir. Hem sıcak kanlı hem soğuk kanlı bir insan olabilirsin belki her iki seçenekte olmayabilirsiniz. Ancak değişim için bir tarafın ölmesi gerekir diğer  tarafın da güçlenmesi. Bastırırken duygularınızı öldürmekle ve hatta yok etmekle değişimin gerçekleşmesi için pozitif yönde ilerleme gösterebiliriz. Bu uzun ve meşaketli yolda yalnızlaşmak ve hatta tamamen ruhsal bir çöküntü yaşanması olmayacak iş değildir. İnsanları tanıyamamak, insanlardan nefret etmek ve topluma olan öfkeniz artarken durum tam tersi de olabilir. Şunu belirtmek isterim ki  değişim bazen sizin elinizdeyken bazen de çevrenizin elinde olabilir. Bu da sizin toplum ve çevrenizde hangi rolde oynanadığınıza göre değişiklik gösterecektir. Alfa birey ve beta birey olarak ikiye ayırdığımız takdirde beta, çevre tarafından değiştirilen birey olacaktır alfa ise kendini değiştirmekle kalmayıp çevresini de değiştirebilir.
    Dün ve bugün çevresinde kitle toplayabilen insanlar alfa örneğidir. Bu da değişimi bir üst seviyeye çıkarır bu da  toplum değişimi olur.

    Toplum değişimi ise uzun bazen nesiller gerektiren bir süreçtir. Toplumun değişimi genç kuşaktan başlar ve bu genç kuşağın yetiştirdikleri nesiller değişimin ana parçası olur. Değişimin eski sistem üzerinde ani bir baskı veya darbe yoluyla gelmesi toplumu zoraki yolda değişime uğrattığı için toplum o yönde ilerlemek istese dahi durum tam tersiyle de sonuçlanabilir. Baskı ve zoraki bir durumun altında kalan toplum bu baskıyı atlattığı veya direnç göstermeye başladığı vakit zıt yönde ilerleme göstererek tutuculuk ve kalıcılıkta ısrarcı olabilirler. Yani zor kullanmak değişimi destekler nitelikte değil tam tersi değişime zarar vermektedir. Değişmeyen toplum, yerinde sayan ve gelişme göstermeyen bir kitledir. İşleyen demir pas tutmaz sözünü dikkate alırsak, ilerleme göstermeyen toplum kendşnr yetmeyeceğinden zamanla paslanıp, toplum halinden bireyselleşmeye doğru yönelir. Topluluk ve bireysellik halinde yaşayan, parçalanmış kitlede kaos ve kargaşa eksik olmayacağını söylemem yanlış olmayacaktır. Değişip aynı zamanda yok olmak da var işin içinde. Değişim zor bir adımdır,bu adımın sağlam basılması gerek.
    Elbette bu olasılık ile korkup yerimizde sayacak değiliz.
    Güçlü bir toplum, yaşayış ve hayatını devam ettirebilmek için gerekli yasalara ve kanunlara ihtiyaç duyar. Herkes yasalara uygun bir halde yaşar, yaşamalı zira birey kanunlardan güçlü değildir. Kanunlar gücünü toplumdan alır ve toplum ile beslenir. Kanunların değişimi ise toplumun değişimine bağlıdır. İdam cezasının dünya genelinde normal karşılandığı vakitler oldu çok değil bundan 50 yıl öncesine kadar idam cezası gayet alışılagelmiş bir durumdu.  Değişen birey toplumu, toplum yasaları ve yasalar da hayatı değiştirdi ancak hala idam cezasının normal karşıladığı ülkeler hala mevcuttur. Değişmemekte ısrarcı olan toplum dediğim gibi parçalamaya elverişlidir. Bazı topluluklarda yasalar toplumdan güç almıyor, demokrasinin olmadığı ve monarşik bir yapıdaki toplum zor altında yaşam sürerken, yasalar güçlü bireylerin toplumu sömürüsü ile paralel uzantında olan topluluklar hala mevcut. Baskı ve yasalar değişime kati surette engel değildir. Değişim için ezilen toplum, değişim planlarında değişim yapması gerekir. 

    Değişim, kaçınılmaz soyut bir kavram ancak somut bir delilidir. 

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.