HAYVAN ÇİFTLİĞİ

HAYVAN ÇİFTLİĞİ
  • 9
    0
    0
    0
  • Hayvan çiftliği
    Çarlık Rusya döneminden Sovyet Rusya yönetimine geçen  dönemi anlatmaktadır. Simgesel olarak tasvir edilmiştir. Her bir hayvan türü farklı bir etnik grubu anlatmaktadır. Bu hayvanlar arasında domuzlar en zeki olanlarıdır. Reis olarak bilge yaşlı domuz çiftliğin en saygı gören hayvandır. Reis ölmeden kısa bir vakit önce hayvanlara insanız özgür bir çiftlik hayali sunmuştur. Reis kitapta ise Karl Marx'ın bir gölgesidir. 
    Sosyalleşme hayvanlar arasında insanlardan gizli gerçekleşmektedir. Her türe ait bir dil yoktur tek dil hayvan dilidir. İnsanlar aynı türken farklı diller konuşması bu durum ile ilgili oldukça tuhaf bir mesajdır. Hayvanlar arasında dönen İngiltere nin hayvanları şarkısı son zamanlarda sık sık söylenmeye başlamış ve birer marş haline gelmiştir. Bu da ulusal marşların psikolojik olarak destekleyen ve çoşturan bir yönü vurgulanmıştır. Sosyalleşme olarak aynı duygular ve arzular tek bir hedefe odaklanmıştır. 
      İnsanlar tarafından yapılan kırbaçlar, az yemek hayvanlar arasında bir isyana yol açmış hayvanlar insanlara karşı çıkarak bir devrim gerçekleştirmiş ve insanları kovmuşlardır.
    Hayvan çiftliği tamamen hayvanlara kalmıştır ancak her yerde bir düzen olması gerekir. Hayvanların en zeki  olanları domuzlar yönetime geçmiştir. 
    Domuzlardan iki tanesi diğerleri arasında dikkat çekmektedir: Snowball ve Napoleon. İktidara geçmek için mücadele eden bu iki domuzu Sovyet Devriminin liderlerinden Stalin ve Troçki’yle özdeşleştirmek mümkündür.  Atlar  her denileni koşulsuzca yapan, çok çalışan kesim yani proleteryadır. Eşek ise  eskici bir kafada olması yaşlı kesimi temsil ettiğini göstermektedir. Lider domuz haricindeki domuzlar sadece kendi sınıfını desteklediği için bürokrasi ile bağdaştırılmıştır.
    Koyunlar akılsız ve düşünmeyen her şeyden bihaber olan toplumun bir kısmını ve köpekler ise askeri aynı zamanda yasaları temsil etmektedir. Desosyalleşme açısından domuz yönetiminde olan hayvanlar tutum ve davranışlarında ki değişiklik ise etkin bir hafızaya sahip olunmamasının ve karar alabilme yeteneklerinin olmadığındandır . Bu süreçte domuzlar insanlaşmaya başlar, iki ayak üzerinde yürür, çalışmaz, ağır şartlarda hayvanları çalıştırır, yasaları çıkarlarınca değiştirir  diğer hayvanlar da eski ilkeleri yanlış hatırladığını sanmakta içlerinden hatırlayanlar olsa bile korkudan sesini çıkaramamışlardır. Domuzlar  eşit olan hayvanlara göre daha eşit bir hale gelmişlerdir. Dönemin Rusya’sında Çar II. Nicolas’dan bıkan halk, çareyi Lenin ve komünist fikirlerinde bulmuşlardır fakat değişen tek şey lider olmuştur.
    Hayvanların insanlardan kurtuldular ancak domuzların insanlara dönüşmesini engelleyemediler. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.