KANTOCU

KANTOCU
  • 0
    0
    0
    0
  • KANTOCU 
    29 Aralık 2021
    IZMİR /BORNOVA
    Bozkurt KURUÇ SAHNESİ
    20.00


    Daha önce duyduğum konto hafızamda yerini Fransız bir kelime olarak kendini korumuş. Oyun hakkında   araştırma yapmadan gittiğim   için fesli Anadolu halkını görünce kendimden utandım. 3 saat süren oyun muazzam bir kadroya sahip. Gerek genç kuşak gerek usta oyuncular tarafından kadro ziyadesiyle memnun ediciydi. Osmanlı döneminin çöküşü ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu arasındaki sancılı dönemde, tiyatro nasıl bir haldeydi ancak bu şekilde anlatılabilirdi. Gerektiğinde güldüren gerektiğinde ise insanın içini hüzün kaplatan bir oyun izledik. 
    'İnsan hayal ettiği sürece yaşar.' bu cümle beni oyun boyunca düşündürdü ve sonuna kadar haklı. Hayal etmeyen birey beklenti içinde değildir. Bir şeyler beklemeyen nesil ise geleceği olamaz.
    Geceyi önemli kılan diğer bir hususta, 
    İbrahim Naci ÖKSÜZ dür.
    Usta oyuncuyu ilk ve  son kez sahnede gördüm.
    Benim için çok özel bir geceydi. Genel seyirci kitlesi olarak son oyunda yanındaydık ustamızın. Doğum günü yaklaşmışken kutlamadan duramadık. Uzun süre ayakta alkışlanan ibrahim bey olduğumu düşündüm bir süre ne kadar da bahtiyardım bu düşte.
    Kadroyu yakından takip etmeye başladım. Genç ve dinamik kuşaktan beklentim fazla. Şu ana kadar gittiğim en iyi prodüksiyonlu oyundu. Sahne arkası inanılmaz, kostümler, motifler en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Ağzım açık izledim. 
    Oyuna dahil edilen koro, yüksek ses kabiliyeti daha sayabileceğim nice ayrıntı...
    Ayrtınlarda ve detaylarda yaşayan biri olarak oyunu çok beğendim. 

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.