Sevgililer Günü Hediyesi, Tarihi ve Ne zaman 2022

Sevgililer Günü Hediyesi, Tarihi ve Ne zaman 2022
  • 0
    0
    0
    0
  • Sevgililer Günü, sevgililere duygularını ifade etmenin birçok yolunu sunar. Dünyanın dört bir yanındaki birçok insan, sevdikleri veya hoşlandıkları insanlara sevgilerini göstererek sevgililer günü'nü kutluyor. Bazı insanlar sevdiklerini bir restoranda romantik bir akşam yemeğine götürebilmekte. Bazıları evlenme teklif etmek veya evlenmek için bu günü seçebilmekte. Sevgililer günü'nde pek çok kişi sevgililerine ya da sevgililerine hediyeler, çikolatalar, giyim ürünleri ya da çiçekler, özellikle de güller verir.

    Sevgililer Günü Ne Zaman 14 Şubat 2022

    Sevgililer günü her zaman 14 Şubat'a denk gelir. Peki sevgililer günü ne zaman? Bu sorunun cevabı geçen yıl için sevgililer günü 14 şubat 2021 pazar günüydü. 2022 sevgililer günü 14 Şubat Pazartesi'dir. Bir sonraki yılın sevgililer günü ise 14 şubat 2023 salı gününe denk gelir. Büyük planlar yapmak isteyenler için 2022 Sevgililer Günü 14 Şubat Pazartesi olacaktır. Bu yıl 14 şubat hangi gün sorusunun cevabı ise Pazartesi'dir.

    Sevgililer Günü

    Sevgiliye Hediye

    Yeni iç çamaşırı hediye ederken her zaman iki şey hatırlanmalıdır. Rahat ve şık olmalıdır. Diğer yarınız için sade ve rahat iç çamaşırı seçmek, sizi mutlu sevgililer günü'ne götürecektir. Sevgilimiz için genellikle seksi iç çamaşırları almaya odaklanmaya özen gösteriyoruz. Ancak en iyi yanıtı alacak olan bu değil. Gerçekte, insanlar tenlerine yakın basit iç çamaşırları giymekten hoşlanırlar. Sevgiliye hediye konusunda yumuşaklıkları ve narin görünümleri iç çamaşırları giymeyi gerçekten keyifli hale getirir. Bu yüzden rahat emay korse ürünlerini hediye vermek doğal olarak her zaman etkileyici olacaktır.

    Aziz Valentine ve Sevgililer Günü


    Aziz Valentine, evli askerlerin iyi savaşçılar yapmadığını ve evli askerlerin iyi savaşçılar olmadığına dair bir Roma imparatoru fermanı nedeniyle evlenmesi yasak olan askerler için düğünler yapan Romalı rahipti. Bu yüzden genç erkekler evlenemezdi. Bu, askerlerin onu tanımasına yardımcı oldu. Ve üzerinde aşk sembolü olan bir aşk tanrısı olan yüzük takıyordu. Ve tebrik kartlarının habercisi olarak, Hıristiyanlara Tanrı'ya olan sevgilerini hatırlatmak için kağıt kalpler dağıttı.

    Bu efsane nedeniyle Aziz Valentine, aşkın koruyucu azizi olarak tanınmaya başlandı. Aziz Valentine duası sevgilileri birbirine bağlamasını ister. Böylece ikisi bir olur ve çift Tanrı'ya olan bağlılıklarını hatırlar. Bu günleri zamanla sevgililer günü olarak tanımladılar. Diğer hikayeler, Valentine'in, Hıristiyanların sık sık dövüldükleri ve işkence gördükleri sert Roma hapishanelerinden kaçmalarına yardım etmeye çalıştığı için öldürülmüş olabileceğini öne sürüyor.

    Efsaneye göre, hapsedilmiş Valentine, hapsedildiği sırada kendisini ziyaret eden genç kıza, muhtemelen gardiyanının kızına, aşık olduktan sonra ilk “sevgililer günü” selamını göndermekte. Ölümünden önce, bugün hala kullanılan bir ifade olan “Sevgilinizden” imzalı mektup yazdığı iddia ediliyor. Valentine efsanelerinin ardındaki gerçek karanlık olsa da, hikayelerin hepsi onun sempatik, kahramanca ve en önemlisi romantik figür olarak çekiciliğini vurgular. Orta Çağ'a gelindiğinde, belki de bu itibar sayesinde Valentine, İngiltere ve Fransa'daki en popüler azizlerden biri olacaktı.

    Kaynak: Sevgililer Günü


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.