neden sanat yapmaya ihtiyaç duyarız?

neden sanat yapmaya ihtiyaç duyarız?
  • 2
    0
    1
    0
  • yazma eylemi baktığımızda çok gülünç bir şey, temelinde tam olarak neyin olduğunu da bilmiyoruz ama kendimizi tanıdığımızdan beri bunu yapma yükümlülüğü hissediyoruz bu komik değil mi?
     
    antibiyotik kullanıyoruz ne işe yaradığını tam kavrayamsakta peki neden bunu yapıyoruz çünkü biliyoruz ki iyileştirici bir etkiye sahip (en azından öyle sanıyoruz).
    iki kısa ayrı paragraf sundum size, tamam da aralarında ne gibi bir bağlantı var?
     
    sorun da burada işte sanatın iyi geldiğine dair bir düşünceniz olabilir ama gelmiyor. neden o zaman o meşakkatli yolu tercih ediyoruz ateşten gömleği giyiyor ve dönüp dolaşıp buraya geri geliyoruz.
     
    antibiyotik kısa vadeli bir kurtarıcı ama yardımcı değil bir çeşit illüzyon şıp! parmağımı şıklattım ve artık iyiyim size doğru geldi mi? ihtiyacımız ne peki işin ehli bir doktor bize en korktuğumuz gerçekleri söylemeli derin rüyalardan kaldıran alnımızı boncuk boncuk terler ile dolduran kabusları, suratımıza olabildiğince emin şekilde söylemeli.
     
    ya tedavi ya da hayatın, bunu ikinci paragraf ile bağdaşacak şekilde değiştirelim ya rahatın ya da bilinç altındaki saklı kutu. içinde beslediğin seni sinsi bir yılan gibi sarıp sarmalayan ve kilidi uzaklara bilinmezliğe gömdüğün kutu. sayı ne saklıyorsun içinde? paragraf aralarına sıkıştığın o bencil varoluşsal yalnızlığın mı? dur yoksa o söylediğin şarkıdaki umutsuz bir aşkı mı? sanırım şimdi anımsıyorum tuvale aks ettirdiğin o mutlu şirin aile tablosunu mu?
     
    sanat antibiyotik değil geçiştirmez büyütür sanat işin ehli kaba yaşlı bir doktor; masasında çok kan kaldığı için duygusuzlaşmış o doktor. tak! senin derdin bu ama bana gelene kadar bilmiyordun bunu tak! bunun iyileşmesinin yolu yok unuttun bu atmıştın kutunun anahtarını bilinmezliğe şimdi kim alabilir onu? tak! ya onunla yaşamayı öğreneceksin bu klişe gerçekliğe katlanacaksın ya da ret edip kendine ulaşacaksın doktor aracı sonucun kendisi değil.
     
    sanat aracı sonuç ise kişinin kendisine ulaşması tüm zincirlerinden arınıp ruhunda ne yattığını bulması; sonuç için bu acıya sanata katlanmaktan başka var mıdır seçeneğimiz? gittim gördüm ve öldüm yok başka emelimiz.

    Yorumlar (1)
    • buradaki ilk makalem olumlu olumsuz fark etmez tüm önerilere açığım

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.