Gurur ve Kibir

Gurur ve Kibir
  • 0
    0
    0
    0
  •  A: Bence sabah konuşmaya gerek yok seni o dertten kurtarayım ben. Daha fazla konusmak istemiyorum seninle
    A : Zaten hiç istememiştim seninle konusmak zora ki şekilde devam etmek saçma kendi mi zorlayamam daha fazla sende zorlanma hem senin içinden hem kolaylık olur

    Yine çok yerinden bir karar aldım kendimle gurur duyuyorum inşallah doğru insan diye diye yanlızlığın içinden kalmam. Gurur ve kibir arasından gidip gelen histerik duygularım beni çok yoruyor. Neyin hangi duygu olduğunu pek çözemiyorum. Ben burda gurur mu yaptım yoksa kibirlimi oldu diğe düşündüğüm yüzlerce konu var. Ikisi bir birine çok mu yakın hisler acaba. Yoksa ben anlama kıtlığı çeken bir insan mıyım ama  Ösym paragraf sorularını iyi anlar ve çözerdim her neyse. Çokta anlamam zayıf değil sanırım. 
     
    Bazen çok yenik düşüyorum bu kibirime olaylar benim kontrolünde akmalı. Ayrılık olayları bile birisi ayrılacaksa yada biyerde fazlalık gibiysem asla orda duramam. Bunu ilk ben yapmalıyım. Birileri beni kovmadan ben gitmeyelim ben onlarda önce düşünüp karar verip bunu faaliyete dökmem lazım. Çokta matah birşey gibi. Sabah belki başka bir çözüm yolu aranacaktı. Ama ben bekleyemedim çünkü konuşmayı kesme ihtimalide vardı. Böyle bir konu söz konusuysa ilk ben yapmalıyım. Ama bi yandanda zorla orda duruyor gidiydi bende ona kolayca gitme fırsatı verdim. Tabi benden istenmediğim bi yerde kalmadım hemen gittim. Birisi kafama sıkmadan önce ben kendimi vuruyorum hep böylesi sanki daha az acı veriyor gibi sanki daha kolay, bir kaçış yolu bu evet  baskası  tarafından acı çektirilmek yerine kendi işimi kendim yapıyorum.
    Boş gurur kibirden gelir ilk bu kibir denilen şeyi yenmek gerekiyor. Kibiri yenelim ki onun esiri olmayalım ki o zaman işte tam anlamıyla Kibirle mi yada Gururla mı hareket ediyoruz anlaya biliriz. 

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.