Uzumaki: Öylesine Bir İnceleme

Uzumaki: Öylesine Bir İnceleme
  • 4
    0
    0
    1
  • Daha önce hiç anlamsızca bir şekle bakıp rahatsız hissettiğiniz oldu mu? Şahsen beni çocukluğumdan beri spiral şekli rahatsız etmektedir. Bunun kozmik ya da engin bir sebebi yok. Küçük yaşta izlemiş olduğum bir korku filminde bu şekil zihnime kazındı. O günden beri spiral şekli beni az da olsa tedirgin hatta rahatsız eder. 

    Uzumaki (Spiral, Sarmal), ufak bir balıkçı kasabası olan Kurouzu-Cho’da (Karanlık, Kapalı, Kara Sarmal Köyü) geçmektedir. Ana karakterimiz Kirie Goshima sıradan, evden okula, okuldan eve hayatını sürdürmekten olan lise öğrencisi bir genç kızdır. Sıradan bir okul gününde tren istasyonunda onu bekleyen arkadaşı(!) Shuichi Saito’ya yetişmeye çalışmakteyken, Shuichi’nin babasını görmesiyle bu tuhaf olaylar baş gösterir. Çömelmiş bir şekilde uzun uzadıya bir salyangoz kabuğuna bakmaktadır Shuichi’nin babası. Kirie daha sonrasında Bay Saito’nun işini gücünü bırakıp kendisini yeni hobisi hatta obsesif takıntısı olan sarmal toplamayla kafayı bozduğunu öğrenir Shuichi’den. Zamanla varını yoğunu sarmal toplamaya harcadığı için işsiz kalan Bay Saito ailesini telaşlandırır. Bayan Saito, Bay Saito’nun biriktirdiği tüm sarmalla bezeli eşyaları çöpe atınca işler geri dönülemez bir hal alır. Artık kafasında sarmal toplamaktan daha büyük bir amaç vardır Bay Saito’nun, sarmal olmak. 

    İşte 3 kitap 20 bölümden oluşan bu hikâyenin ilk bölümünün yarısını size sundum. Bu eser diğer Junji Ito işlerinden ayrı bir şekilde öne çıkmakta. Bio, Kozmik ve Psikolojik Korku temaları Tomie, Gyo ve diğer kısa öykülerinde de yaygın bir şekilde bulunsa da Uzumaki ’de genel bir hikâye bütünlüğü söz konusudur. Ana karakterler daha oturaklı ve mantıklı hareket etmektedirler. Kirie ve Shuichi genel korku eserlerindeki karakterlerin aksine bir tehditle karşı karşıya kaldıklarında ya da gizemli bir durumun içinde bulunduklarında araştırmak ya da dövüşmenin aksine kaçmayı ve olay yerine asla dönmemeyi seçerler.

    Eğer çizgi roman ve manga okuyucusu iseniz ve daha karanlık temaların işlendiği bir eser görmek isterseniz mutlaka bu eseri okumalısınız. Uzumaki bittikten uzun süre sonra bile hakkında düşünmeye ve hatta daha fazla Junji Ito kitabı okumanızı sağlayacak.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.