İyi olmadan kötü, kötü olmadan iyi olur mu?

İyi olmadan kötü, kötü olmadan iyi olur mu?
  • 0
    0
    0
    0
  • Yaşadığınız kötü günleri, hayatınıza tecrübe katan sizi siz yapan gerçekler olarak görebilirsiniz. Güzel bir gün batımında yürürken, herkes yanınızdan gülümseyerek geçerken bağıra çağıra ağlamak istediğiniz anlarda bir an olsun içinizden eğer bu kötü günlerim olmasaydı iyilerin bir anlamı olmazdı diye geçirebilirsiniz.

    Kendinizi kandırmayın. İyinin anlamını bilmek için kötüyü görmemize gerek yok. İçimdeki sevginin, yaşama hevesinin kıymetini anlamak için güzel bir gün batımında herkes yanımdan gülerek geçerken bağıra çağıra ağlamak istememe gerek yok. 
    Ne zaman size iyinin kıymetinin bilinmesi için kötünün yaşanması gerektiğini söyleyen olursa, dünyanın en gerizekalı insanı ile tanıştığınızı bilin. 
    Geçen tek bir saniyenizin, bir saatinizin, bir gününüzün telafisi yoktur. Anılar hep sizinledir. İyi bir hayatında, kötü bir günün de izleri kalıcıdır. Kendinizde güzel izler bırakın. Yaşadığınız kötü günleri bir böbürlenme kaynağı, kendinizle övünmenize neden olacak olaylar haline getirmeyin. Yaşadığınız her kötü günden utanın, utanın ki bir daha böyle bir gün yaşamamak için uğraşın. Her zaman iyinin peşinden koşun.

    Çok sevdiğim bir yolda, güzel bir gün batımında herkes yanımdan gülerek geçerken, içimden bağıra çağıra ağlamak geldiğinde yaşadığım her saniyeden utandım. Bundan sonra dedim, yaşadığım her saniyeyi en güzeli yapacağım. Kendimde öyle güzel izler bırakacağım ki ben bile o izlerin derinliğinden şaşacağım. 
    Olmadı. Bazen çok da şey yapmamak lazım.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.