GÜZEL BİR MASAL

GÜZEL BİR MASAL
  • 2
    0
    1
    0
  • Çok eski bir arkadaşımın toksik ilişkisi beni çok yormaya başladı artık. Sizinde vardır kesin öyle bir durum yaşayan arkadaşınız.  Benim nedense aşırı çok. Birini aydınlatıyoruz bir diğeri başlıyor, ben bıktım artık. Onlar bıkmadı gerçekten bu ilişkilerden bu yıpranmalardan. Gerim gerim gerilmekten saçlarımız beyazladı vallahi. Toplu olarak bizi çok etkiliyor demi hanımlar bu yakın arkadaş toksik ilişkisi. Şöyle anlatayım ben size bizim kızın olayını...

                                Civciv ve Kara pire  
       
    Bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde kalbur saman içinde  bir civciv varmış. Bu civciv güzel, zeki, kendi ayakları üstünde duran bir civcivmiş. Bu minik civciv eğitim alırken(Gazi Tavuk Yüksek Ögretim Kurumu) biri ile tanışmış buda kara bir pireymiş kan emicimi emici ama bunlar aşık olmuşlar.  Uzunun mu uzun yılar birlikte bazı şeyler paylaşmışlar bunun adına ilişki demişler. Bir çok varlık buna zülüm desede bunlar ilişki demiş. Birbirlerini deli gibi kısıtlamalar,  dışarı izin almadan çıkamamalar, kıyafetine karışma, belirli kişilerle görüşme,karşı cinsten arkadaş edinememe, hatta ve hatta dini fikirlerine karışıp zorla tesettüre sokmaya çalışmış bu kara piremiz minik civcivimizi.
    Bunları yaşarlarken, bunlar bu işe ilişki ve aşk demişler.

    Bu devran böyle devam etmiş ve gitmiş. Gel zaman git zaman geçmiş eğitim alma işi bitmiş. Herkes iş hayatına atılmış, civciv mutlu olduğu bir iş bulmuş. Kara pirede bu konuda çok başarılı olamasada yinede parasını bir şekilde kazanmaya başlamış. Tabi Pire Civcive zulme devam etmiş. Bununla görüşme, şunu giyme bunu içme bla bla bla gibi şeyler,  bir gün civciv dayanamamış ve kendi özgünlüğünü yaşamaya başlamış fakat alışkanlık olmuş kara pire ayrılamamışlar. Hem gezip eğlenmek istemiş hemde o pirenin dediklerini yapıyormuş gibi davranmış minik civciv. Bu sırada bir çok kez pireyi terk etmiş ama piremiz hep zıplayıp zıplayıp civcive geri yapışmış. Bir gün pire civcive demiş al bu ipi eline bağla civcivde bağlamış ve sözlenmişler.

    Bir süre geçmiş ve artık işler çığrından cıkmış civciv kendi keyfine bakmaya başlamış minik yalanlar söylemiş dışarı çıkmış misal uyudum demiş, şarap içmiş üzüm suyuydu o demiş. Tütün içmiş hava soğuk o yüzden buhar çıkar ağzımdan demiş. Böyle böyle minik yalanlar işte. Bi gün kara pire bunları öğrenmiş ve çok sinirlenmiş. İpin kendinde olan ucunu eve bırakıp gitmiş uzaklara. Civciv üzülmüş konuşmaya çalışmış ama fayda yok. Kara pire kendi lafına inanan başkalarının dediğini duymayan bir böcek olduğu için kendi suçlarını görmezden gelmiş, civcivi de dinlememiş. Civcivi terk etmiş gitmiş. Tek suçlu civcivmiş gibi davranmış hep kendini haklı görmüş. Bütün suçu minik civcive itip gitmiş. Onca yaşanmamışlık, içinden onca heves bırakmış  civcivde. İşte kara bir pireden ne beklersiniz demi...


    ......................................SON....................................

    Bizim kız kendini topladı çok şükür hanımlar. Kendi değerini anladı. Mis gibi parasını yemeye başladı, gezip eğlenmeye üniversitede yaşayamadığı şeyleri şimdi yaşamaya başladı. Allah kimsenin içinde heves bırakmasın çok zor gerçekten. Bende artık daha mutluyum çünkü artık zırlayan bir arkadaşım yok kafam dinç. 

    Yorumlar (1)
    • Merhabalar hocam. Böyle böyle minik (mimik yazmışsınız) yalanlar.

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.