Fırat Neziroğlu’nun İçimdeki Deniz İsimli Kişisel Sergisi Anna Laudel Bodrum’da

Fırat Neziroğlu’nun İçimdeki Deniz İsimli Kişisel Sergisi Anna Laudel Bodrum’da
  • 3
    0
    0
    0
  • Neziroğlu, Anadolu’nun bilinen en eski sanatlarından olan kilim dokuma tekniğini, plastik sanatlara uyarlayarak geleneksel bir formu kendine özgü bir tekniğe dönüştürüyor. Bu alanda ilk kez kullanılan misina malzemesi ile klasik dokuma geleneğine farklı bir yorum katan sanatçı, kendi ismine ait patentli dokuma tekniğiyle geleneksel olanı çağdaş ile uyum içerisinde bir araya getiriyor.

    Sanatçı, sadece Anna Laudel Bodrum için özel olarak ürettiği eserlerinden oluşan “İçimdeki Deniz” sergisinde ilk Türk halısı olarak bilinen Pazırık kurganından çıkan Türk Düğümü’ne atıfta bulunan dört büyük halıyı sanatseverlerle buluşturuyor.

    Köşeleri yumuşatılmış, akışkan balık dokumalarıyla bezeli bu büyük halıların yanı sıra, sergiye gelenler nakışla işlenmiş bir akvaryum ve su içinde izleyici ile etkileşim içinde olan balık figürünü deneyimleyebilecekler.

    Aynı zamanda dansçı olan Neziroğlu’nun su içinde dans ettiği ışık ve akış performansının video olarak yer alacağı “İçimdeki Deniz” sergisi 31 Temmuz 2022 tarihine kadar Anna Laudel Bodrum’da ziyaret edilebilecek.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.