Nedir bu 'MAKE INSTAGRAM INSTAGRAM AGAIN' akımı?

Nedir bu 'MAKE INSTAGRAM INSTAGRAM AGAIN' akımı?
  • 1
    0
    0
    0
  • Instagram, Facebook'a (diğer adı ile Meta'a) satıldığı ilk günden beri kendisine sürekli yeni özellikler eklemeye devam etkmektedir. Döneminin sosyal medya devlerinden biri olan Snapchat'in zamanında çok ses getiren Snap özelliğinin Hikayeler olarak Instagram'a eklenmesiyle sosyal medyada büyük bir gündem olmuştu. Bununla kalmayıp başka platformların özelliklerini de kendi bünyesine eklemeye devam eden Instagram son olarak TikTok videolarını Reels adı altında platformuna kazandırdı. kazandırılan bu özellik uzunca bir süredir aktif halde kullanılıyor ancak bir grup kullanıcı artık Instagram'ın eski Instagram olmadığını düşünüyor. 

    Tanınmış bir fotoğrafçı ve Instagram kullanıcısı olan illumitati, yeni bir akım başlatarak Instagram'ın TikTok'a dönüşme yönelimine bir son vermesini istiyor. Instagram'ın artık eski Instagram olmadığını ve TikTok'u gereğinden fazla kopyaladığından bahsediyor.  Reels özelliği ne kadar güzel kabul edilse de artık insanların ana sayfalarını doldurduğunu ve Instagram'ın çıkış misyonu olan fotoğraf paylaşımı özelliğinin bir anlamı kalmadığından bahsediyor. Bunun sebebinin ana sayfada aşağı yönlü kaydırma yaparken bir reels videosuna geldiğimizde ona tıklamamız ve sonsuz döngü ile bizi kendi ana sayfamızdan çekip Reels keşfetine sokmasından kaynaklı olduğunu dile getiriyor. Instagram kullanıcılarının ilk amacının Reels izlemek değil sevdikleri, takip ettiği kişilerin tatlı, güzel fotoğraflarını ve videolarını görmek olduğundan bahsediyor. Reels izlemenin aydınlık ve karanlık mod arasında yaptığımız seçim gibi özel olmasını kendi alanının olup isteyenlerin Reels izlemesini istiyor.

    Hızla büyümekte olan akım bir çok kullanıcı tarafından destek almış durumda.  paylaşılan post 850,000 beğeniye ulaşmış durumda. 




    Kullanıcının başlattığı akım hakkında yaptığı açıklama videosunu buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.