KENDİMİ EN ÖZGÜR HİSSETTİĞİM ZAMANLARIMDAYIM!

KENDİMİ EN ÖZGÜR HİSSETTİĞİM ZAMANLARIMDAYIM!
  • 1
    0
    0
    0
  • Yeni nesil müziğin başarılı temsilcilerinden Sena Şahin, sözü ve müziği kendisine ait olan ‘Bilir Misin’ adlı hareketli şarkısını müzikseverlerin beğenisine sunuyor. Düş, Baştan Başla, Pusula, Bana Yalanlar Söyle ve Bu Gece gibi birçok şarkısıyla büyük beğeniler kazanan Sena Şahin’in 2021 yılında müzikseverler ile buluşturduğu ‘’Sonu Var Mı’’ ve ‘’Kendine İyi Bak’’ adlı şarkıları Netflix yapımlarından ‘’Kuş Uçuşu’’ dizisinde yayınlanmasının ardından kendisine büyük bir kitle kazandırdı. Müzik dünyasında üretkenliği ile dikkatleri üzerine çeken Sena Şahin, ‘Bilir Misin’ için ‘Bugüne kadar yazdığım en neşeli şarkı.’ yorumunda bulunuyor. Şarkısında 80’lerin funk popuna modern dokunuşlar katan Sena Şahin, dinleyenlerine yoğun bir enerji kazandırıyor. Düzenlemesi Denizkan Boz ve İbrahim Tellaloğlu’na ait olan şarkının mix ve mastering’ini Tarık Ceran üstleniyor. Küçük yaşlardan itibaren çaldığı piyano sebebiyle R&B, caz ve soul türlerinden etkilenen Sena Şahin, profesyonel müzik yaşantısında yayınladığı şarkıları ise türsüz ve zamansız olarak tanımlıyor. Sena Şahin ile müzik hayatını konuştuk. 

    Bize biraz kendinden söz edebilir misin? Sena Şahin neler yapıyor ve gündelik hayatında nasıl birisin? 

    22 yaşındayım, İstanbul’da yaşıyorum ve müzikle uğraşmamın dışında Marmara Üniversitesi’nde sosyoloji okuyorum. Vaktimin çoğunu müzik yaparak geçirmekten hoşlanıyorum, bunun dışında sosyal biriyim, arkadaşlarımla vakit geçirmekten, yeni yerler görmekten ve denemekten çok hoşlanırım. Sade ve natürel bir gündelik hayatım var, yoga-stüdyo ve ev üçlüsü çoğunlukla gün içerisinde zaman geçirdiğim yerler. 

    Müziğe ne zaman başladın ve müziğin bizlere ‘nelerden’ bahsediyor? 

    Müzik dört beş yaşlarımdan beri hayatımda, on altı yaşında İÜDK Müzikal Tiyatro’ya gitmemle beraber de profesyonel bir hal almaya başladı. Müziğim aslında yaşadığım, gözlemlediğim, hissettiğim her şeyden bahsediyor. Her zaman benimle ilgili değil bazen başkalarının hikayelerini de içselleştirip anlatmış olabiliyorum, sanırım bir şey anlatmak benim için müzikle mümkün.

    Son olarak Bilir Misin ile karşımızdasın. Şarkının hikayesini senden dinleyebilir miyiz? Kimlerle çalışıyorsun? 

    Hali hazırda New Wave ile çok güzel bir çalışma ortamımız var, kendimi çok üretken ve sağlam hissettiğim bir yerdeyim. Bilir Misin’in aranjesi Denizkan Boz ve İbrahim Tellaloğlu’na ait, onlarla çalışmak benim için büyük keyif çünkü çok güzel anlaşıyoruz, ne demek istediğimi hemen anlatabiliyorum onlara ve çok sevdiğim arkadaşlarım oldular zaman içerisinde. 

    Bilir Misin için yazdığım en neşeli şarkı yorumunda bulunmuşsun. Peki bunu söylemek için daha önce neden daha neşeli bir çalışman olmadı. Bunun özel bir sebebi var mı? Önceki projelerinde neler yaptın?

    Bunun bir sebebi varsa da ben bilmiyorum açıkçası, şarkılarımı yaparken ruh halim yüzde yüz etkili, sanırım kendimi en özgür ve ayakları yere basan hissettiğim zamanlardan birini yaşıyorum ve müziğime de yansıyor. 

    Netflix’teki Kuş Uçuşu dizisini izleyen herkesin bu şarkıları kim söylüyor dediğini şahit oldum. Bu konuda senin düşüncelerin neler? Bu serüven nasıl gerçekleşti? Sonu Var Mı adlı şarkın ile oldukça fazla dinlenme elde ettin. Sence insanlar bu şarkıda ne buldu? 

    Bu şarkı benim için çok özel, farklı bir hikaye anlatıyor. Bu yorum bana da çok geldi ve demek ki müziğimle, duyguları iyi geçirebildim diye düşündüm, tabii ki inanılmaz bir mutluluk. Umarım Sonu Var mı da herkes kendinden bir şeyler bulmuştur. 

    Dijital müzik platformlarının günümüzdeki etkisini nasıl değerlendiriyorsun? İyi veya kötü taraflarından bahsetmen mümkün olur mu? 

    Platformlar herkese var olma fırsatı veriyor ve bu çok güzel bir şey, kimse size desteklemese bile kendinizi ortaya koyabilecek bir yeriniz var ve beklenmedik sonuçlar elde edebiliyorsunuz. Bizim ülkemizde bu platformların kullanılma oranları henüz yeni artış gösteriyor, çok daha büyüyecek, çok daha fazla yeni müzik ve müzisyen dinleyeceğiz bu yüzden heyecanlıyım. Umarım fırsat eşitliği herkes için sağlanır. 

    Alternatif sahnede oldukça güçlü bir rekabet ortamı söz konusu. Sence seni buradan ayıracak en temel fark veya özellikler neler? 

    Ben rekabetini hep içinde taşıyan birisiyim o yüzden bir kıyas yapıp “şu özelliklerim daha iyi” diyemiyorum maalesef. Tek hedefim kendimi daha iyi yapmak, bestelerimi ve sözlerimi ben yazıyorum, bu sanırım güzel bir özellik ama daha çok fırın ekmek yemem gerektiğinin farkındayım ve “ben oldum” dersem hiç olmayacağımın da…

    Müzikal olarak hayalini kurduğun şey nedir? Bize hayallerinden bahsedebilir misin? Bilir Misin’in ardından yakın zamanlı planların neler? Sahne planın olacak mı?

    Sahnede olmak tabii ki her müzisyen gibi benim de hayalim, seyircilerimin beni sabırsızlıkla beklemelerini, onlara yaşatacağım müzikal deneyimi görmek için bilet aldıkları bir etkinliğe gelmelerini isterim. Sanırım bu yüzden en büyük hayallerimden birisi eşsiz konserlerimin olması ve bu konserlerin dünyanın dört bir yanında olması. 

    Bize kendi müzik zevkini anlatacağın favori beş albüm veya sanatçı ismi söyler misiniz?   

    Dabeull x Sofiane Pamart - Loving Life

    Ariana Grande - Positions

    The Weeknd - Starboy

    Masego - Studying Abroad

    Emma Peters - Emma Peters (remixed)           

    Bu sanatçılar ve albümleri benim için çok özel ve ilham aldığım işler, sürekli dinlediğim ve benim için hep güncel kalan şarkılarla dolu albümler. 

     

     

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.