"Karnavalın Sonu" NFT Projesi

"Karnavalın Sonu" NFT Projesi
  • 5
    0
    1
    1
  • Doğum öncesi ve ölüm sonrası bilinmez sessizliklerinin arasında geçen sürece verdiğim isimdir karnaval; daha yavan bir isimle hayat da deriz.

    Karnaval, herkesin mutlu olduğu bir yer değildir. Belki yorgun çalışanlar, belki zorla getirilen, ağlayan çocuklar ve hatta palyoçalardan korkanlar bile vardır. Ama renklidir, gürültülüdür ve heyecanladır. Tabi ucuz da değildir!

    Çalışmamda karnavalın sonunu anlatıyorum. Eğer güzel geçtiyse bir ömür, en azından sevildiysen, çiçeklerdir sana eşlik edecek olanlar; ikinci sessizliğinde...

    Nasıl yapıldı?

    Öncelikle şablon/rehber olarak kullanmak için mid journey'den kafa taslarını oluşturdum. Promt olarak kullandığım kelimeler: "skull with flower swirl patterns :: black and white + black background, studio light". Oluşturduğum resimleri photoshop ile düzenledikten sonra 128x128 px olarak export ettim. Ardından kod kısmı başladı.

    mid journey kafa tasları

    Kod çalışmaya rastgele bir kurukafa resmi seçerek başlar. Resmi canvas'a ortaladıktan sonra tüm pixelleri tarar ve rgb değerlerinden parlaklık (luminance) değeri elde eder. Parlaklık değerini 255'e bölerek, her pixel için bir yükseklik değeri oluşturur.

    Renk Paletleri Kod Parçası

    Ardından rastgele bir renk paleti seçer. Her palette 4 ayrı renk vardır. Canvas'ın üzerinde rastgele noktalar seçer ve 4 renkten yine rastgele seçimlerle çizgiler çizer. Yükseklik değerine göre kalınlığı, uzunluğu ve şeffaflık (alpha) değerlerini değiştirir. Bu bir fırça darbesi etkisi yapar. Böylece kafatası oluşmuş olur.

    Kuru kafanın çizilmesi sonrasında, yine canvas üzerinde rastgele noktalar alır ve yoğunluk oranına göre çiçekler oluşturulur. Bazen de hiç çiçek olmaz...

    Çiçekler elips ve çizgilerden oluşan basit figürlerdir. Ve yine denk geldiği yükseklik değerine göre boyut ve şeffaflık miktarını belirleyerek canvas üzerine dağıtır.

    Hepsi tamamlandıktan sonra fxhash standart komutu olan fxpreview() çalıştırılır ve çalışma tamamlanır.

    Proje Tezos ağı üzerinde FxHash platformunda yayınlandı. Projeye buradan ulaşabilirsiniz.

    Proje sırasında danıştığım Ogün'e ve beni fxhash'de iş üretmeye cesaretlendiren Buğdem'e çok teşekkür ederim.

    Sıradaki projede görüşmek üzere,
    ahmet


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.