Yazılımla sanat için Hazırlanmak: Mekanik Estetiğin Keşfi

Yazılımla sanat için Hazırlanmak: Mekanik Estetiğin Keşfi
  • 1
    0
    0
    0
  • Yazılım ve görselleştirmeye her zaman ilgi duymuşumdur. Yazılıma ilgim teknik lisede makine ressamlığı, üniversitede makine programlama eğitimi aldıktan sonra başladı. Blockchain teknolojisi ve NFT hakkında bilgi edindiğimde eğitimimi, kariyer seçimimi ve ilgi alanlarımı birleştirebileceğimi fark ettim.

    Sanatın entropiyi sıfıra yaklaştırma çabasına büyük katkı sağladığına inanıyorum. Özellikle bu çabaya katkıda bulunmak için yazılım kullanmayı seviyorum. Tüm görselleştirmelerimde ve tasarımlarımda yazılım kullanıyorum.

    Çalışmalarımda simetri ve tekrar eden desenler kullanmayı tercih ediyorum. Bu ilgiler beni bugün yeni bir konsept yaratmaya yöneltti: “Mekanik Estetiğin Keşfi”.

    Javascript kodlayarak p5 kütüphanesi ile oluşturduğum koleksiyonları hazırlamaya başladım. Bu koleksiyonlarda hikayelerimi anlatmak için çoğunlukla dişli ve mekanik parça görselleri yer alıyor. Makinelerin hayatımızdaki yeri, onlara bağlılığımız, hayattaki rollerimiz gibi konuları kavram olarak görselleştireceğim. Bu dönemde ürettiğim işlerde daha çok geometrik desenler, çalışan makine sistemleri ve animasyonlar bulacaksınız.

    Bu konsepte ait ilk çalışmama KnownOrigin üzerinden ulaşabilirsiniz.

    Mekanik estetiğin keşfindeyim. Bu keşif gezisinde yanımda olmanızdan mutluluk duyacağım.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.