Spotify'a Nasıl Şarkı Yüklenir? Spotify’a Profesyonel Şarkı Yükleme.

Spotify'a Nasıl Şarkı Yüklenir? Spotify’a Profesyonel Şarkı Yükleme.
  • 5
    0
    0
    0
  • Spotify'a Nasıl Şarkı Yüklenir?

    Spotify'ın akış kataloğunda 70 milyondan fazla şarkı vardır. Ancak platformda olmayan milyonlarca şarkı da bulunmaktadır. Bilgisayarınızda Spotify'da yayınlanmayan şarkılar varsa bunları Spotify'a yükleyebilir ve orada dinleyebilirsiniz. Bilgisayarınızı Spotify mobil uygulamasıyla senkronize ederseniz, bu şarkılara dışarıdayken de ulaşabilirsiniz. Ve elbette; bir müzisyen veya kayıt sanatçısıysanız, şarkılarınızı Spotify'ın kataloğuna da yükleyebilirsiniz. Böylece herkes onları dinleyebilir. Spotify şarkı yükleme özelliği sayesinde platform üzerinde dinlemek istediğiniz müziklere ulaşmak artık çok kolay!

    Spotify mobil uygulamasında içerik olarak atadığınız parça dinleme basamakları hem Apple hem de Android kullananalar için birbirine çok benziyor. Spotify Premium üyesi iseniz kullanabileceğiniz birçok özellik daha eklenir. Örneğin; mobil uygulamada yalnızca premium üyeler yerel müzik yayını yapabilir. Ayrıca, varsayılan Yerel Dosyalar çalma listesi içerisindeki tüm müziklerinizi bir çalma listesine eklemek isteyebilirsiniz. Mobil uygulamada bu varsayılan çalma listesini açamazsınız, bu Spotify üzerine bu parçaları dinlemek istediğiniz müzikleri görünür hale getirecektir.

     

    Dikkat etmeniz gereken nokta ise şudur; eğer iPhone marka telefon kullanıyorsanız ilk önce telefonunuzda yerel dosyaları aktifleştirmeniz gerekiyor. Spotify uygulamasını açın ve sol alt köşede yer alan Ana Sayfa butonuna, sonrasında da uygulamanın ayarlarını açmak için sağ üstteki simgeye dokunun. Ardından Yerel Dosya’ya tıklayın ve Yerel ses dosyaları seçeneğini açın. Bu sayede uygulama üzerinde şarkı yüklemeye hazır hale geleceksiniz. İndir tuşuna dokunduğunuzda Spotify, yükledikleriniz de dahil olmak üzere çalma listesindeki her şarkıyı telefonunuza kaydeder. Şarkılar, siz onları silmek için indirme simgesine tekrar dokunana kadar telefonunuzda kalacaktır.

     

    Spotify’a Profesyonel Şarkı Yükleme


    Spotify şarkı yayınlama herkesin merakla araştırdığı içeriktir. Müziğinizi Spotify'a almak için bir dağıtım şirketi ile çalışmanız gerekir. Her şirketin prosedür süreci farklıdır. Ancak genellikle bir ücret ödemeniz ve ardından onlara parçalarınızı vermenizle sağlanır. Şarkılarınızı Spotify'a aldıktan sonra, çoğu dağıtımcı kazandığınız paranın bir kısmını kendileri için alacaktır.

    Sanatçıların Spotify'a girmesine yardımcı olan birçok farklı dağıtım şirketi vardır. Bağımsız sanatçıların çoğu Distrokid ve Tunecore gibi siteleri tavsiye eder ve Spotify kendi "tercih edilen" şirketler listesini tutar. Spotify'a orijinal müzik yüklemekle ilgileniyorsanız, bir dağıtımcı aramaya başlayabilirsiniz. Bu sayede müziği doğrudan Spotify'a teslim edebilecek ve yükseliş istatistiklerinizi planlayabileceksiniz. Gönder düğmesine basmadan önce parçaların dinleyicilere tam olarak nasıl görüneceğinin bir ön izlemesini alabilirsiniz. Müziğiniz yayına girdikten sonra bile, basit ve hızlı düzenlemelerle meta verilerinizin tam kontrolü sizde olacak.

    Tıpkı diğer ortaklar aracılığıyla yayınlamak gibi, hayranlar müziğinizi Spotify'da yayınladığında da ödeme alırsınız. Kayıt telif haklarınız her ay otomatik olarak banka hesabınıza düşecek ve Spotify for Artists'ten edindiğiniz diğer bilgilerin hemen yanında akışlarınızın ne kadar kazandığına dair net bir rapor göreceksiniz. Yükleme tüm sanatçılar için ücretsizdir ve Spotify, ne kadar sık ​​müzik yayınlarsanız yayınlayın sizden herhangi bir ücret veya komisyon almaz.

    Spotify şarkı yükleme özelliği sayesinde çevrimdışı çalışmayan normal sürüm YouTube ve diğer yüksel megabayta sahip uygulamalara göre daha öndedir. Yıl sonunda dinlenilen şarkıların istatistiğini tutarak arkadaşlarınızla ortak dinlediğiniz eserleri sunan Spotify aynı zamanda sosyal medya işlevi görür.

    Spotify’da Sanatçılar İçin Yayın


    Şu anda sanatçılar için Spotify’a şarkı yükleme, yalnızca ABD'de yerleşik birkaç yüz bağımsız sanatçının davetiyle mümkündür. Ancak gelecekte daha fazla sanatçıya, şirkete ve ekibe yükleme sunmak mümkün olacaktır. Önümüzdeki birkaç ay içinde, daha fazla kullanıcıdan bu sisteme katılmaları istenecek. Yeni duyurulardan ilk siz haberdar olmak için posta listemize katıldığınızdan emin olun. Müziğinizi yayınlamak için bir davetiye beklemeniz gerekmediğini unutmayın. Bu, müziğinizi Spotify'da görmenin birçok yolundan sadece biridir. Sanatçılar için Spotify rehberine göz atarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

    Spotify, nerede olursanız olun müzik kitaplığınıza anında erişmenin çok kullanışlı bir yoludur. Peki ya dinlemek istediğiniz albümler orada değilse? Ayrıca, birlikte çalmak istediğiniz herhangi bir yedek parçaya mobil cihazınızdan anında erişilebilseydi, yararlı olmaz mıydı? Şarkılarınızı Spotify'a (ve diğer tüm platformlara) yüklemek için bir Wiseband veya premium hesaba ihtiyacınız var olabilir. Bu nedenden dolayı şarkılarınızı Spotify'a yüklemek için en garanti yol bu, platformda yer aldığınızdan emin olmaktır. Siz de Spotify sanatçı hesabı açarak sanatınızı müzik dünyasına sunabilirsiniz.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.