Uzun Yolculuklarda Dinlenebilecek 10 Şarkı

Uzun Yolculuklarda Dinlenebilecek 10 Şarkı
  • 8
    0
    2
    0
  • Müzik; stres seviyenizi azaltmak, sakinleşmenize yardımcı olmak için vardır. Günlük stresi azaltmak için en iyi zaman işten eve döndüğünüz zamandır. Aynı zamanda daha az stres genellikle daha iyi bir uyku anlamına gelir. Serotonin ve dopamin, biz rahatlatıcı yol şarkıları dinlerken vücudumuzda doğal olarak salınan kimyasallardır. Seyahat süreniz boyunca, istediğiniz varış noktasına yaklaşırken kendinizi kesinlikle iyi ve rahat hissetmeniz gerekir.

    Seyahat ederken mide bulantısı hissederseniz müzik, zihninizi meşgul etmenize yardımcı olabilir. Bazı araştırmalara göre, müzik dinlemek, mide bulantısı ve baş dönmesi için en iyi terapidir. Ayrıca uçaktayken uzun yol şarkıları dinlemek uçuş sırasında uykuya dalmanıza ve dinlenmenize yardımcı olabilir. Bir çift dış seslerin rahatsız etmesini engelleyen veya kulak içi olarak tabir edilen bir kulaklık kullanmak, çevreden izole olmanıza ve en sevdiğiniz şarkıların keyfini kesintisiz olarak çıkarmanıza yardımcı olur.

    Yolculuğunuza Eşlik Eden Efsaneleşmiş Şarkılar


    İster arabada isterse uçakta sizleri kendi dünyanıza götürerek keyifli bir seyahat sürmenizi sağlar. Hem Türkçe hem de yabancı şarkıları tercih edebilirsiniz. Telefonunuzda oluşturacağınız yol playlistleri ile sevdiğiniz bu parçalara kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Sizler için öne çıkan ve yolculukta dinlenebilecek şarkı önerileri listesi sunuyoruz:

    1.      Imagine Dragons - Demons

    Rock severlerin buluştuğu şarkı kategorisinde yerini alan Imagine Dragons, son zamanların en popüler ve hareketli şarkılarının sahibi. Şarkı önerileri arasında sizlere en üst sırada sunduğumuz bu grubun şarkılarını uzun yolculuklarda dinleyebilirsiniz. Özellikle Demons, grubun öne çıkan ve yol şarkıları playlistlerinde en çok tıklanan eserlerden.

     

     

    2.      Metallica – Nothing Else Matters


    Metal müzik severlerin gözdesi Metallica, sizlere heyecanlı ve çekişmeli bir yolculuğun deneyimi sunuyor. Bu parça yoldayken sizleri dış dünyadan ayırır ve hayal kurarak geçirdiğiniz bir yolculuk deneyimi sunar.

     

     

    3.      Beyonce – Run The World


    Daha hareketli ve enerjik bir yolculuğun sırrı Beyonce dinlemektir! Özellikle bu büyük sanatçının şarkıları herkesin bildiği popüler parçalardır. Eğer hem özgüvenli hissetmek hem de hareket katmak istediğiniz bir yolculuktaysanız bu şarkı tam size göre.

     

     

    4.      Stromae - Papaoutai


    Fransızca şarkı severleri şöyle alalım. Hareketli ve farklı şarkıları ile herkesin sevdiği sanatçı, yolculuklarınıza da eşlik ediyor. Eskilerde kalsa da hal unutulmayan bu parça sesli söylemesi zevkli hareketli eserlerden.

     

     

    5.      ACDC – Highway To Hell


    Nostalji sevenlere önerebileceğimiz en havalı grup tabii ki de ACDC. Uzun yol şarkıları listesine yakışan bu parça arabada sesli bir şekilde açtığınızda yolculuğunuza ortak olan kişilerin de keyif alacağı parçalardan.

     

     

    6.      Queen – Bohemian Rapsody


    Eskilerin en sevilen grubu yolculuk boyunca sizlere eşlik etmek için yeniden hayat buluyor. Kısa bir süre önce filme de uyarlanan Bohemian Rapsody, dinleyicileri içine çeken bir kaliteye sahip.

     

     

    7.      Rihanna - Diamonds


    Harekete geçiren ve yaratıcı şarkıların sahibi Rihanna, özellikle yolculuklarda dinlenilmesi gereken sanatçılardan. Şarkı önerileri listenize Diamonds şarkısını da muhakkak almanızı öneririz. Özellikle şarkıyı tamamen ezbere biliyorsanız söylemesi oldukça zevkli parçalardan.

     

     

    8.      Paramore - Decode


    Film ve dizilerden aşinalığımız olan bu grup sizlerin rock seven yanınızı ortaya çıkarıyor. Yolculuk ruhunu yansıtan bu parça kulaklıkla dinlenildiğinde bulunduğunuz yerden çok uzaklardaymışsınız  hissi veriyor.

     

     

    9.      Eminem – Lose Yourself


    Rap müzik severlerin yolculuk boyunca bıkmadan seveceği ve zevkle dinleyeceği Eminem, uzun yolculuklarda sizleri ayıltacak etkiye sahip. Kendinize gelip daha çok odaklanmak istediğinizde açabileceğiniz bu parça uzun yol şarkıları listenizde muhakkak olmalı.

     

     

    10. Adele –Rolling in The Deep


    Sakin ve huzur verici muhteşem sesiyle yolculuklarımıza eşlik eden Adele, keyifli anlarınızın arka fonunda çalan o nefis şarkıların sahibidir. Kendine has sesiyle söylediği Rolling in The Deep parçası ise öne çıkan eserlerden.

     

     

    Sizler için öne çıkan müzikleri derlediğimiz bu listeden dilediğiniz parçaları seçebilirsiniz. Müzik önerileri arasında sizler de kendi listenizi yolculuk öncesi oluşturarak keyifli anlarınızı bölmeden neşeli bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Özellikle kulaklıkla dinlediğinizde kendi dünyanıza çekilmişsiniz hissi veren bu şarkılar sizlere uzun yolculuklarınızda eşlik edebilir. Zevkinize göre özenle oluşturacağınız bir liste sayesinde anılarınız yolculuklarda her zaman güzel bir müzikle yeniden canlanabilecektir.


    Yorumlar (2)
    • Bunları ezbere bilmeyen yoktur zaten

      • çok düsündünüz mü bunları seçerken?

        Yorum Bırakın

        Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.